Seful peremistilor Vadim Tudor (foto) a ramas fara Cosmos tv. Aceasta pentru ca ieri l-a dat afara din partid pe senatorul Dan Claudiu Tanasescu pe motiv ca ex-primarul pesedist din Mogosoaia "l-a tepuit cu bani" si "a votat intentionat de doua or
Seful peremistilor Vadim Tudor (foto) a ramas fara Cosmos tv. Aceasta pentru ca ieri l-a dat afara din partid pe senatorul Dan Claudiu Tanasescu pe motiv ca ex-primarul pesedist din Mogosoaia "l-a tepuit cu bani" si "a votat intentionat de doua ori la motiunea anti-Macovei pentru a fi primit in PD", ne-au precizat surse de la varful PRM. De manuta cu Tanasescu a fost dat afara si fostul pesedist, intrat recent in PRM, Bebe Ivanovici. Fostul baron PSD de Ilfov a fost exilat pe motiv ca a fost adus in partid de Tanasescu, senatorul facand lobby pe langa Tribun pentru primirea lui argumentand ca aduce in PRM "un nou finantator".
Liderul PRM trebuie sa plateasca datoriile postului
Surse din conducerea PRM ne-au explicat ca fiul senatorului Tanasescu, Ciprian, este directorul firmei Unicorn, care detine licenta asupra postului de televiziune peremist Cosmos TV. "Exista doua firme in spatele postului de televiziune - <<Unicorn>>, firma condusa de fiul lui Tanasescu si firma <<Cosmos>>, aceasta din urma fiind inregistrata pe numele lui Vadim. Tanasescu l-a tepuit cu multi bani pe Tribun trecand pe registrul <<Unicorn>> toate contractele de publicitate ale televiziunii. Daca fiul senatorului a luat banii de publicitate, firmei lui Vadim nu i-a ramas decat sa plateasca datoriile postului", ne-au explicat sursele citate itele din spatele excluderii celor doi. Acestea ne-au precizat ca, pe langa motivatia financiara, Tribunul l-a dat afara pe Tanasescu invocand si un motiv politic.
Explicatia votului dublu la motiunea Macovei
Desi a fost un apropiat al lui Vadim si unul dintre principalii finantatori ai PRM, Tanasescu a negociat in repetate randuri trecerea sa la democrati sau la conservatori. "Vadim Tudor a aflat ca atunci cand Dan Claudiu Tanasescu a votat in plenul Senatului de doua ori la motiunea anti-Monica Macovei, a facut-o la vedere, pentru a se declara nul rezultatul votului. Tanasescu vorbise in prealabil cu liderii democrati care i-au promis, in schimbul compromiterii votului, intrarea in PD", ne-au dezvaluit sursele citate. De altfel, au continuat acestea, Tanasescu nu a fost la prima tentativa de a parasi barca PRM, negociind in repetate randuri cu senatorul-scafandru Dorel Onaca intrarea sa in PC. Tanasescu a fost un apropiat al Tribunului inca inainte de fondarea PRM, cei doi avand in comun pasiunea pentru echipa de fotbal Steaua Bicuresti. Excluderea lui Tanasescu a atras dupa sine si excluderea baronului Bebe Ivanovici, Tribunul nedorind sa mai aiba in jurul sau vreun apropiat al fostului primar din Mogosoaia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.