Din pacate, cei mai multi editori nu au resimtit editia de anul acesta ca pe o reusita din cauza numarului mic de vizitatori, mai putini la aceasta editie decat la precedenta sau decat la celalalt targ de carte important, Gaudeamus. Aceasta, in pofid
Din pacate, cei mai multi editori nu au resimtit editia de anul acesta ca pe o reusita din cauza numarului mic de vizitatori, mai putini la aceasta editie decat la precedenta sau decat la celalalt targ de carte important, Gaudeamus. Aceasta, in pofida faptului ca organizatorii estimasera, la deschidere, ca in acest an vor trece pragul targului in jur de 100.000 de vizitatori, cu 30.000 mai multi decat la editia 2006. "Anul trecut, la BookFest, am fost placut surprinsi de incasari. Anul acesta, dimpotriva", a declarat pentru Mediafax Gabriela Preda, coordonator marketing la Editurile ALL. "Ne asteptam sa depasim Gaudeamus 2006 ca incasari, dar nu cred ca se va intampla acest lucru. Au fost putini vizitatori, mai ales in primele doua zile. Cred ca a fost o problema de promovare a targului", a adaugat ea. Cartile de la editura ALL vandute cel mai bine la targ au fost o serie de pachete, la oferta speciala si, de asemenea, "Cronica vietii mele" (vol. I) de Bob Dylan si "Regina Maria a Romaniei: Capitole tarzii din viata mea. Memorii redescoperite", carti care s-au gasit, in premiera, la targ. Reprezentantii RAO spun si ei ca "vanzarile au fost pe masura publicului" - mai putin decat s-ar fi asteptat, mai ales de miercuri pana vineri. In weekend, numarul de vizitatori a crescut si la fel si vanzarile. La standul RAO, cel mai mare din targ, cele mai cautate titluri au fost "Nevinovatul" de John Grisham, "Animalele" - o enciclopedie de peste 600 de pagini - si ghidurile turistice publicate de editura.
Polirom a resimtit mai putin numarul mic de vizitatori din primele doua zile, unul dintre motive fiind faptul ca a adus la BookFest multe noutati, carti venite la targ direct din tipografie. Topul 5 al vanzarilor la standul Polirom este condus de volumul de debut al Mihaelei Radulescu, "Despre lucrurile simple". Urmatoarele locuri in clasament sunt ocupate de "Jurnalul" lui Carol I (vol. I), "Insemnari dintr-un bordel turcesc" de Philip O'Ceallaigh & "Cartea vietii mele" de Eugen Istodor, "In noapte" de Haruki Murakami si "Teorema" de Pier Paolo Pasolini. La Cartea Romaneasca, cei mai cautati autori au fost Matei Visniec ("Paianjenul in rana" si "Groapa din tavan"), Alexandru Paleologu, Ruxandra Cesereanu ("Nasterea dorintelor lichide"), Florina Ilis ("Cruciada copiilor") si Dumitru Crudu ("Steaua fara... Mihail Sebastian"), ceea ce arata ca autorii romani au inceput sa se vanda din ce in ce mai bine. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.