Rugby
Victorie cu Italia la IRB Nations Cup
Meciul cu echipa secunda a Italiei, incheiat cu victoria reprezentantilor "frunzei de stejar", scor 19-8, dupa ce la pauza era 11-8, a constituit o reusita repetitie inaintea confruntarii de la Cupa Mondiala cu prima formatie a rugbystilor din Cizma. Conduse cu 5-0, in urma eseului marcat de Rosa in minutul 3, gazdele au punctat prin loviturile de penalitate ale lui Calafeteanu si apoi prin incercarea lui Fercu, intorcand scorul la 11-5, dupa numai 10 minute. Italienii au modificat tabela prin lovitura de pedeapsa reusita de Marcato, romanii revenind dupa pauza in urma penalitatii lui Calafeteanu si a eseului semnat de Dumitras, cu sase minute inainte de final.

Scrima
Doua bronzuri la Havana
Spadasinele Ana Maria Branza si Loredana Iordachioiu au ocupat locul al treilea la competitia de Cupa Mondiala de la Havana. Ambele au obtinut cate patru victorii, fiind invinse in semifinale de italiencele Bianca del Carretto cu 11-15, respectiv Nathalie Moelhausen, 10-15, aceasta din urma castigand competitia. Branza se afla pe pozitia 6 in ierarhia Cupei Mondiale, cu 176 puncte, lidera fiind unguroaica Szocs Emese, 258.

Polo
Nationala a reluat pregatirea pentru Liga Mondiala
21 de poloisti, dintre care 16 de la echipele din tara, au reluat de ieri pregatirea la bazinul bucurestean Dinamo pentru cele doua competitii din cadrul Ligii Mondiale programate luna viitoare in Ungaria si Portugalia. Antrenorul Vlad Hagiu impreuna cu colegii sai Ionut Angelescu si Mihai Simion au ca obiectiv calificarea la JO de la Beijing, care poate fi obtinuta in trei situatii: victorii la superfinala Ligii Mondiale, la turneul european de la Bratislava sau o clasare in primele trei locuri la competitia ce va avea loc in primavara anului viitor la Oradea. Obiectiv realizabil, dupa cum aprecia secretarul general Anatolie Grintescu, absolut meritat pentru actuala echipa a tarii noastre, care si-a propus nu numai prezenta in China, ci si o comportare pe masura valorii majoritatii componentilor lotului.

Citeste si:

Tenis de masa
10 medalii la Openul Frantei
Junioarele noastre au obtinut 10 medalii, dintre care 4 de aur, 3 de argint si tot atatea de bronz la Openul Frantei. Elizabeta Samara, lidera circuitului mondial, s-a impus la simplu, dublu si cu echipa, alaturi de Andrea Dospina, Ana Maria Sebe si Ioana Ghemes. Al patrulea trofeu de aur l-a cucerit echipa de cadete alcatuita din Cristina Hirici si Bernadette Szocs.

Tenis
Romani, la turnee internationale
Adrian Cruciat a castigat turneul de la Brasov, a sasea etapa a circuitului international al Romaniei, dupa ce l-a intrecut cu 6-2, 7-5 pe elvetianul Frederic Nussbaum, in timp ce Cristina Mitu a pierdut finala de la Pitesti, 6-4, 5-7, 5-7 cu Natalia Orlova, Rusia. Edina Gallovits joaca la Barcelona, Anda Perianu, Liana Ungur, Sorana Carstea si Madalina Gojnea la Marseille, Florin Mergea si Horia Tecau la Astana-Kazahstan, ia Razvan Sabau si Adrian Ungur la Kosice-Slovacia. Andrei Pavel a pierdut in calificari la Halle, 7-6, 6-7, 6-7 cu germanul Simon Stadler.

Al treilea triumf marca Nadal