Compania britanica de armament BAE Systems a folosit un sistem secret de plati pentru a transfera peste 13 milioane de lire sterline unei companii care are legaturi cu David Hart, fost consilier conservator pe probleme de aparare, potrivit unor surse
Compania britanica de armament BAE Systems a folosit un sistem secret de plati pentru a transfera peste 13 milioane de lire sterline unei companii care are legaturi cu David Hart, fost consilier conservator pe probleme de aparare, potrivit unor surse juridice citate de The Guardian, in editia online.
Surse din domeniul apararii, citate de Mediafax, au declarat ca Hart, care nu este considerat suspect de coruptie, a fost angajat de BAE pentru a-i promova interesele in SUA. De asemenea, el a facut lobby si pentru compania Boeing, precizeaza The Guardian.
Exista suspiciuni ca BAE ar fi platit suma mentionata unei companii offshore care are legaturi cu Hart, numita Defence Consultancy Ltd (DCL).
Aceasta este cea mai recenta descoperire a anchetei de coruptie asupra BAE, efectuata de procurori din trei tari - Elvetia, Suedia si Oficiul de Fraude Grave (SFO) din Marea Britanie. Familia lui Hart, care in prezent este grav bolnav, a precizat ca niciuna dintre aceste plati nu a avut vreo legatura cu contractul de armament al-Yamamah, semnat cu Arabia Saudita, in valoare de 40 de miliarde lire sterline.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.