Dupa un inceput pozitiv de sedinta, atat indicele general al pietei, BET-C, cat si indicele BET, al companiilor lichide, au intrat pe scadere si au incheiat ziua cu deprecieri de 0,3% si, respectiv, 0,12%. Rulajul bursei a fost redus, ridicandu-se la
Dupa un inceput pozitiv de sedinta, atat indicele general al pietei, BET-C, cat si indicele BET, al companiilor lichide, au intrat pe scadere si au incheiat ziua cu deprecieri de 0,3% si, respectiv, 0,12%. Rulajul bursei a fost redus, ridicandu-se la 25,6 milioane de lei (8 milioane de euro), sub media ultimelor sedinte.
Societatile de investitii financiare au inregistrat o crestere usoara, de 0,2%, in conditiile in care ceilalti indici au avut variatii negative, iar valoarea tranzactiilor a fost redusa.
Indicele BET-FI a inchis in urcare cu 0,22%. Valoarea schimburilor cu titlurile celor cinci societati financiare a fost de 13,05 milioane lei (aproape 4 milioane euro), peste 49,2% din rulajul cu actiuni al pietei. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Oltenia, cu schimburi de peste 3,88 milioane lei. Actiunile SIF Moldova s-au apreciat cu 0,97%, de la 3,08 lei pana la 3,11 lei. Actiunile SNP s-au mentinut la 0,498 lei, pe fondul unor schimburi de 862.903 lei, iar titlurile RRC au crescut cu 1,12%, pe fondul unor tranzactii de 689.862 lei. Actiunile Kandia-Excelent s-au depreciat, luni, cu 14,86%, de la 3,70 lei pe titlu, pana la 3,15 lei, pe fondul unui rulaj de 391.947 lei. "Investitorii au fost prudenti in cazul Kandia, pentru ca la pachetul tranzactionat vineri nu este exclusa posibilitatea unei retrageri de pe piata, posibilitate care duce la prudenta in cazul acestui emitent", a declarat Gigi Uleia, broker la Prime Transaction.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.