ACHIZITII. Cele 500 de autobuze Mercedes achizitionate pana acum de edilii bucuresteni vor trece in esalonul al doilea al parcului auto RATB. Si asta pentru ca Primaria Capitalei va cumpara alte 500 de astfel de mijloace de transport in comun, de data aceasta echipate si cu mult ravnitele instalatii de aer conditionat. Ieri au fost deschise ofertele de la trei firme din cele 18 care cumparasera caietul de sarcini pentru licitatie, insa noile autobuze nu vor intra in trafic in aceasta vara.15:36- PROCES
ARGES. O femeie a fost pusa sub acuzare dupa ce a incercat sa trimita droguri fiului sau incarcerat la Penitenciarul Colibasi. (E.C.)
PORTUL CONSTANTA. Peste 100 de salariati din doua schimburi de la societatea Minmetal au declansat un protest spontan. (E.S.)

15:41 - INTERVENTIE
BALEA LAC. Salvamontistii sibieni au inceput sa caute doi turisti olandezi care s-au ratacit in Muntii Fagaras. Acestia aveau cortul amplasat pe Valea Leaota, la patru ore de Balea Lac. Cand si-au dat seama ca nu mai stiu drumul de intoarcere au sunat la 112, dar au ramas fara baterie la telefon. (S.A.)
STARET PENAL. Staretul Manastirii Neamt, Dumitru Sauciuc, este cercetat penal dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a depus o plangere impotriva sa, pentru executarea fara autorizatie a unor constructii in zona lacasului. (Mediafax)

Privatizare - Arabii au cumparat Electroputere
Firma Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite, a cumparat Electroputere Craiova, pentru suma de 120 de milioane de euro, conform datelor transmise de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare consta in negocierea clauzelor contractuale. Cumparatorul va mentine obiectul de activitate al uzinei, locomotivele urmand a fi exportate in Iordania si Emiratele Arabe Unite. Investitorul este asistat de Casa de avocatura Bostina si Asociatii.

DOSARUL ELECTRICA - Seres: "Acuzatiile nu mai au obiect"
Senatorul PC Codrut Seres a afirmat ieri ca, in urma semnarii de catre Guvern a contractului de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud, dosarul privatizarilor strategice din energie nu mai are obiect. In acest caz, impreuna cu un alt fost ministru, Seres este acuzat de tradare si spionaj. El a cerut Ministerului Public sa-si precizeze pozitia in legatura cu aceasta situatie. (Dana Piciu)

MUZEUL SATULUI - Civilizatia graului, civilizatia orezului
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va invita la vernisajul expozitiei "Civilizatia graului - Civilizatia orezului". Evenimentul va avea loc vineri, 15 iunie, de la ora 17:00, la Sala "Gheorghe Focsa". Expozitia reuneste fotografii ale elvetianului Max Gschwend, alaturi de fotografii si obiecte din colectiile muzeului. Expozitia va fi deschisa pana la 15 iulie.

Paris - Iliescu, inca un stent la inima
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a suferit, la sfarsitul saptamanii trecute, o noua interventie la inima, intr-o clinica din Paris. "A fost la un control de rutina, controlul de doi ani de zile, dupa interventia avuta la Bucuresti cand i s-au introdus cinci stenturi. Acum i s-a pus un nou stent. Restul stenturilor erau permeabile, adica sangele circula. Este in regula. N-are nici un fel de probleme. Ca dovada ca a doua zi a fost externat", ne-a declarat dr. Sorin Oprescu. (Lavinia Dimancea)
PARLAMENT - Deputatii au respins Legea berii
Deputatii au respins ieri cu 51 de voturi "pentru", 124 "impotriva" si 28 de abtineri controversata Lege a berii, trimisa spre reexaminare de presedintele Traian Basescu. Proiectul a fost supus votului nominal la cererea UDMR, Camera Deputatilor fiind camera decizionala. Initiata de patru deputati PD, propunerea legislativa prevedea scutirea de la plata obligatiilor fiscale restante la 31 decembrie 2003 si a dobanzilor aferente pentru IMM-urile din industria berii cu o capacitate de productie mai mica de 200.000 hl/an. (Carmen Vintila)

LANSARE
"Testamente" publicate volumul "Testamente (1599-1917)", antologie de Georgeta Filitti, se lanseaza astazi la ora 17:00, la libraria Muzeului Taranului Roman. "In incercarea de restituire a vietii sociale, testamentele raman un element de o uimitoare expresivitate. E aproape un truism a spune ca proprietatea sta la baza prosperitatii colectivitatilor umane. Dispozitiile post-mortem, care constituie substanta testamentului, ofera cea mai convingatoare, mai sincera si mai pilduitoare expresie a ceea ce omul intelege prin proprietate si destinul ei", crede Georgeta Filitti.

SEZON - Trenuri suplimentare pentru Litoral
De maine si pana la 30 septembrie, numarul trenurilor care transporta turisti catre Litoral va fi suplimentat. 34 de garnituri in plus vor circula in sezonul estival, fiind create rute noi si o cursa speciala de noapte pentru tineri. De asemenea, pentru fluidizarea transportului intre Constanta si Mangalia va fi introdusa si pe aceasta ruta o serie de trenuri suplimentare. Tot pentru tineri a fost suplimentat cu 1.500 si numarul de locuri gratuite in tabere, ajungand la 5.800, din care 3.000 pe Litoral, informeaza Antena 3.