Compania RomReal vrea sa atraga 200 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in Romania.

Compania RomReal, inregistrata in Insulele Bermude de investitori norvegieni si destinata investitiilor imobiliare pe piata romaneasca, inte
Compania RomReal vrea sa atraga 200 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in Romania.

Compania RomReal, inregistrata in Insulele Bermude de investitori norvegieni si destinata investitiilor imobiliare pe piata romaneasca, intentioneaza sa atraga circa 200 de milioane de euro prin listarea actiunilor la bursa din Oslo, pentru finantarea proiectelor din Romania. Investitiile firmei se vor focaliza initial pe segmentul rezidential destinat clientilor din clasa medie.

Compania a achizitionat pina in prezent mai multe terenuri in Constanta, Bucuresti si in Brasov, cu o suprafata totala de 770.000 de metri patrati. Investitiile in achizitia de terenuri in Romania se ridica la circa 100 de milioane de euro, iar jumatate din suprafata detinuta de companie este teren agricol, care urmeaza sa fie introdus in circuitul intravilan pentru a putea fi utilizat la dezvoltarea unor cladiri rezidentiale si de retail. Totodata, compania evalueaza sau negociaza achizitia mai multor terenuri si cladiri, cele mai multe in Constanta si Ovidiu, dar si in Bucuresti si Brasov.

RomReal este un vehicul de investitii care opereaza in Romania prin intermediul subsidiarei Westhouse Group. Compania Westhouse Group a fost infiintata in 2005, in principal pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. Primele proiecte ale Westhouse sint trei ansambluri de locuinte in Constanta, cu aproape 400 de apartamente si vile. Principalii actionari ai RomReal, cu o participatie cumulata de circa 95%, sint doua companii si o banca din Norvegia, MGL Investments, Elin Odfjell, respectiv SEB Private Bank.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.