La Bursa din Oslo, au avut loc ieri listarea si demararea tranzactionarii actiunilor societatii RomReal Ltd, companie cu investitii majore in proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. RomReal opereaza in Romania prin singura sa subsidiara, Westhouse Group, companie inregistrata in Romania.
a€˛Prin listarea actiunilor RomReal la Bursa din Oslo se marcheaza, de fapt, accesul primei companii romanesti direct la piata de capital norvegiana. Compania Westhouse Group a fost infiintata in 2005, cu scopul principal de a dezvolta proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. Capitalul atras pentru aceste investitii sustine dezvoltarea durabila si va aduce venituri directe si indirecte insemnate la bugetul de stat si la bugetele locale din Romania", a declarat Kay T. Thorkildsen, Executive Chairman Westhouse Group.
Dupa aceasta noua oferta, care a fost suprasubscrisa, compania Rom Real Ltd are circa 550 de actionari internationali. Lead Manager pentru aceasta oferta si listare a fost Pareto Securities ASA, alaturi de Terra Securities ASA, care a fost co-lead manager si Kaupthing ASA - co-manager.

Westhouse nu se listeaza la BVB

"Nu exista inca in planurile noastre listarea companiei Westhouse la Bursa de Valori Bucuresti, deoarece este o companie mica si este in curs de dezvoltare", a declarat, pentru Curierul National, Kay Thorkildsen.
Listarea RomReal Ltd are loc in urma incheierii cu succes a unei noi oferte de 12.100.000 de actiuni la pretul de 25 coroane norvegiene - ajungand astfel la un total de 49.200.000 de actiuni. Ofertele au avut ca obiectiv intarirea pozitiei financiare si strategice a companiei. Compania are simbolul ROM si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa din Oslo.
"Suntem foarte incantati de rezultatul ofertei publice, care a fost suprascrisa. Raspunsul pietei a fost foarte bun si, cu aceasta ocazie, am obtinut o baza de actionariat foarte puternica", a mai spus Thorkildsen.

Grupul din Romania a investit 100 mil. euro in constructii imobiliare

"In ceea ce priveste Romania, compania nu este atat de bine pozitionata pentru a putea continua constructia, la un nivel inalt, de complexuri rezidentiale", ne-a mai declarat Thorkildsen. "Cu toate acestea, Westhouse Group a investit peste 100 de milioane euro in proprietati imobiliare situate in locatii premium din Constanta, Bucuresti si Brasov.
Compania are deja in dezvoltare imediata mai multe proiecte imobiliare cu un nivel ridicat de finisari si de dotari, cum ar fi construirea a 260 de apartamente si 6 vile pe malul lacului Siutghiol, o cladire cu 30 de apartamente in Mamaia si 75 de apartamente in cartierul Dacia din Constanta, a mai spus Thorkildsen.
Ansamblul rezidential Oasis, amplasat in zona Ovidiu Nord a Constantei, are in spate o retea de cinci societati asociate in sistem cascada, iar la centru o societate off- shore din insulele Bermude.
Societatile sunt administrate de firma Rom Real Invest Ltd. - Bermuda, care detine 100% din actiunile celorlalte patru.