Candidatii pentru Consiliul de Administratie al TVR au primit ieri votul favorabil al comisiilor parlamentare pentru cultura. Pentru membrii CA au fost propusi: din partea PSD - Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu titulari, Vasile

Candidatii pentru Consiliul de Administratie al TVR au primit ieri votul favorabil al comisiilor parlamentare pentru cultura. Pentru membrii CA au fost propusi: din partea PSD - Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican si Mircea Danieliuc supleanti; din partea PNL - Dida Dragan titular, Brandusa Miron supleant; din partea PRM - Radu Toma titular, Nicolae Teodorescu supleant; din partea UDMR - Stanik Istvan titular, Salamon Marton Laszlo supleant, din partea angajatilor TVR Sorin Burtea si Marian Voicu titulari, iar Mihai Radulescu si Ioana Bantoiu supleanti; din partea PC - Razvan Barbato, din partea minoritatilor nationale - Raico Cornea titular si Cristian Topescu supleant; din partea Guvernului - Vlad Velcu titular si Mirela Luca supleant.  Votul a fost dat fara propunerile Presedintiei  si ale PD, care nu au ajuns ieri la comisii. Presedintele Basescu l-a propus pe Catalin Avramescu titular in CA al TVR, iar PD pe Alexandru Lazescu. Acum doi ani, in iunie, seful statului anunta insa ca Presedintia nu va mai face propuneri pentru CA ale SRTv si SRR, motivand ca "cele doua institutii au fost si sunt puternic influentate de factorul politic, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intample in viitor e necesara o schimbare a cadrului legal. Purtatorul de cuvant al Presedintiei a motivat razgandirea sefului statului prin "lipsa de vointa a majoritatii partidelor de a adopta o lege noua, care sa asigure depolitizarea televiziunii publice". Potrivit sefului Comisiei de cultura a Camerei, Catalin Micula, candidatii PD si Presedintiei vor fi audiati cel mai probabil pana saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.