Luni, 11 iunie 2007, la implinirea a 59 de ani de la Nationalizarea mijloacelor de productie, s-a petrecut in Parlament unul dintre cele mai penibile momente din istoria postdecembrista a Romaniei, istorie nu lipsita, intre noi fie vorba, de momente penibile: dezbaterea si votarea Motiunii de cenzura a Partidului Democrat. Dupa cum era de prevazut, Motiunea a picat. A ramas in schimb izul de farsa de iarmaroc. Asemenea mirosului care ramane si umple narile dupa trecerea vidanjorilor.

Nota de penibil a fost data, evident, de insasi Motiunea depusa de partidul lui Emil Boc, personaj marioneta al lui Traian Basescu, jucand in PD rolul ingrat al celui care tine patul cald. A fost mai intai comedia caragialeana a semnaturilor. Cele doua roti la brisca lui Traian Basescu - PD si PLD - nu intrunesc, prin ponderea in Parlament, numarul cerut de o Motiune de cenzura. Traian Basescu e liderul afisat al celor doua partide. Domniei sale nu-i scapa nici o ocazie de a denunta mismasurile clasei politice romanesti, imbatranite in rele negustorii. Cum se numeste insa felul in care PD si PLD au strans semnaturile?
1) Hotie, pentru ca s-a comis, in cazul lui Gheorghe Flutur, infractiunea de fals si uz de fals.
2) Negustorie politicianista damboviteana. Liderii PD au umblat cu caciula in mana pe la alti parlamentari, implorandu-i, santajandu-i, giugiulindu-i, cumparandu-i pur si simplu.
Au ajuns cu negustoria pana si la Nati Meir.Vine apoi Motiunea propriu-zisa. Sub un titlu stangaci propagandistic, dand curs infantilismului politic al PD (a se vedea repetarea la Referendum a chestiei cu tepele din 2004), Emil Boc si ai lui au inghesuit o suma de propozitii fara acoperire. Guvernul PNL-UDMR functioneaza doar de doua luni. Pana atunci, timp de doi ani si ceva, la putere s-a lafait guvernul PNL-PD. E imposibil chiar si pentru o minte vraiste de politician sa conceapa o Motiune de cenzura impotriva unui Guvern ce are doar doua luni. In realitate, nu putem vorbi de o guvernare doar PNL-UDMR, ci de una in care s-a aflat bine mersi si Partidul Democrat. Astfel ca Partidul Democrat a inscris o premiera in istoria pluripartitismului din Romania: un partid care depune Motiune de cenzura impotriva propriului guvern! Guresul Emil Boc n-a ostenit a spune, pe toate canalele si pe toate maidanele de adunari electorale, ca Motiunea de cenzura a fost initiata si depusa, pentru ca la Referendumul din 19 mai 2007, 75% din poporul roman a votat impotriva demiterii lui Traian Basescu. In aceste conditii - continua sa-si depene Emil Boc rationamentul - Guvernul Tariceanu trebuie sa plece, deoarece 75% din popor a votat impotriva lui. Partidul Democrat e bucatica rupta din FSN-ul primilor ani de dupa decembrie, alcatuirea care denunta partidele istorice - PNL si PNTCD - drept instrumente ale imperialismului anglo-american. Ce naste din pisica soareci mananca! Invatatura isi gaseste din plin confirmarea in comportamentul politic al PD. Ca si FSN-ul de odinioara, PD are o uriasa disponibilitate la a minti fara sa clipeasca. Pentru ca e o escamotare a adevarului sa sustii ca Traian Basescu a primit voturile a 75% dintre romani.
Traian Basescu a fost votat de 75% dintre cei care s-au prezentat la vot dintre cei inscrisi pe liste.
Asta inseamna, prin raportare la prezenta mediocra, doar 30% dintre alegatori care nu se confunda cu toti romanii. E, de asemenea, o escamotare a adevarului sa sustii ca votul de la Referendum a fost impotriva Guvernului Tariceanu.
Votul de la Referendum s-a referit strict la demiterea lui Traian Basescu.
Urmare a acestui vot, trimisul lui Dumnezeu pe pamantul lui Gigi Becali a revenit la Cotroceni dupa suspendarea de catre Parlament.Nici o alta concluzie nu poate fi trasa de rezultatele Referendumului. Nici in ce priveste sporirea sau micsorarea prerogativelor constitutionale ale presedintelui. Nici in ce priveste majoritatea parlamentara, starea partidelor, situatia Guvernului Tariceanu.
Sfidand aceasta realitate si profitand de noutatea reprezentata de Referendum, Partidul Democrat si anexa sa, Partidul Liberal Democrat, au adus drept argument principal al Motiunii de cenzura faptul ca premierul ar fi primit, prin rezultatul Referendumului, un vot de neincredere din partea Poporului.
Asta a intarit nota de penibil a unui moment creat de PD si PLD numai si numai pentru a face pe plac lui Traian Basescu.