Sorin Simion si Dan Serban, doi directori de spital demisi de ministrul Sanatatii, si-au recistigat posturile in justitie.

"Am cistigat procesul contra Ministerului Sanatatii si ministrului Nicolaescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Justitia a demonstrat ca am fost demis ilegal in mai 2006 si acum trebuie sa fiu repus in functie", ne-a anuntat ieri Dan Serban, fost director la Spitalul Pantelimon din Bucuresti.

Cind Legea pentru reforma in sistemul sanitar a fost adoptata in 2006, ministrul Eugen Nicolaescu i-a demis pe toti directorii de spitale si a numit alti interimari. „Eu aveam contract pina in 30 iunie, iar el m-a demis in mai. Instanta a anulat ordinul prin care erau demisi toti directorii de spital, dar, din pacate, cei care nu au contestat ei insisi decizia ministrului nu vor putea fi repusi in functie", a mai spus Serban.

Si Sorin Simion, fost director al Spitalului Colentina, a cistigat un proces similar. „Ministrul Nicolaescu a pierdut pentru ca nu a respectat legea. Acum va trebui sa ma repuna in functie si sa imi plateasca salariul pe care l-am pierdut. Pe baza acestei hotariri judecatoresti il voi da in judecata pentru ca timp de un an mi-a produs daune de imagine", spune Simion. Biroul de presa al Ministerului Sanatatii ne-a precizat ca ministrul Nicolaescu nu poate fi contactat pina marti dimineata.