Desi sint mai multi politisti si mai multe camere video pe strazi, a crescut numarul accidentelor gravede circulatie.

Conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, dupa o analiza a situatiei de pe sosele, s-a gindit sa modifice citeva dintre prevederile referitoare la regimul circulatiei. Una dintre propunerile primite de chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful IGPR, de la politistii care au analizat fenomenul a fost aceea de a amenda cu peste 500 de euro pe soferii care folosesc detectoare de radar, asa cum se procedeaza si in alte tari din Europa. O alta a fost folosirea politistilor in civil pentru a fotografia si a amenda pe soferii vitezomani sau care incalca regulile de circulatie.

Propunerile primite de la politistii de Circulatie nu au ajuns insa si la urechea ministrului de Interne, Cristian David, care a fost surprins sa afle ca seful Politiei Romane a facut declaratii intr-o conferinta de presa referitoare la acest subiect. Tocmai de aceea, ministrul David a anuntat ieri, printr-un comunicat de presa, ca a cerut explicatii legate de propunerile facute de seful Politiei Romane.

Potrivit comunicatului de la minister, orice modificare a legislatiei rutiere trebuie sa implice dezbateri publice la care sa participe toti factorii interesati, iar decizia sa fie o rezultanta a acestei consultari, intrucit siguranta rutiera este una dintre prioritatile nationale. „In principiu, este necesar sa ne aliniem unor norme de conduita europeana. Daca in majoritatea statelor Uniunii Europene aceasta practica este sub regim sanctionator, cred ca si tara noastra ar fi normal sa se alinieze acestei practici", a precizat ministrul Cristian David. Propunerile facute de IGPR vor ajunge astazi pe masa ministrului David.