Barroso s-a intalnit cu premierul Tariceanu  Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ieri la Bruxelles, dupa o intalnire cu premierul Tariceanu, ca "stabilitatea este importanta, iar Romania trebuie sa arate ca e hotarata
Barroso s-a intalnit cu premierul Tariceanu  Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ieri la Bruxelles, dupa o intalnire cu premierul Tariceanu, ca "stabilitatea este importanta, iar Romania trebuie sa arate ca e hotarata sa realizeze toate progresele si reformele la care s-a angajat".
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ieri, dupa o intalnire la Bruxelles cu premierul Tariceanu, ca agitatia politica interna din Romania nu trebuie sa afecteze credibilitatea tarii. "Stim ca Romania e o democratie vie, nu este singura. Conflictele politice sunt normale, trebuie insa sa facem in asa fel incat acestea sa nu distruga credibilitatea tarii", a declarat Barroso, intrebat fiind despre conflictul politic din Romania. Intalnirea cu Barroso a facut parte din programul unei vizite-fulger a lui Tariceanu la Bruxelles, pentru a se intalni cu oficialii europeni inaintea prezentarii la 27 iunie a raportului de tara pentru Romania. La briefingul de presa care a urmat intalnirii cu premierul roman, Jose Manuel Barroso a tinut sa precizeze ca nu este un mesaj pentru cineva anume, pentru un guvern sau altul, ci vorbeste "in general, ca un prieten". "E o problema de bun-simt, de intelepciune, sa ai un mesaj coerent pe plan intern. In ciuda diferentelor de opinie intre stanga si dreapta este important sa nu cream probleme in legatura cu felul in care e privita Romania in afara. Stabilitatea este importanta. E important ca tarile care au aderat la UE  sa arate ca sunt hotarate sa continue reformele", a mai spus oficialul european, precizand ca nu vrea sa comenteze problemele interne ale Romaniei.  CLAUZA DE SALVGARDARE. Discutiile lui Tariceanu cu Barroso au vizat raportul de tara despre care seful Comisiei Europene a precizat ca nu este inca redactat. Barroso a invocat "speculatiile" privind activarea clauzei de salvgardare pe justitie, despre care a spus ca nu trebuie luate in seama. El a invocat iar problema credibilitatii tarii, spunand ca Romania trebuie sa demonstreze ca reformele sunt continuate, ceea ce este crucial pentru stabilitatea politica, investitiile straine si increderea in Romania. Presedintele Comisiei Europene a mai spus ca raportul de tara va fi unul "corect, obiectiv si fundamentat". Premierul Tariceanu a precizat la randul sau ca aceasta a fost prima vizita de lucru la Bruxelles dupa aderarea Romaniei la UE si ca a tinut sa prezinte progresele interne ale tarii noastre. "Vom continua eforturile pentru absorbtia fondurilor europene, pentru folosirea lor eficienta, precum si eforturile de reformare institutionala", a promis premierul. Tariceanu s-a mai intalnit ieri cu presedintele Parlamentului European Hans-Gert Pöttering, comisarul european Leonard Orban, si reprezentantii grupului liberal (ALDE) din Parlamentul European.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.