Julie a reusit, conform specialistilor, sa aiba cea mai impresionanta colectie privata din Marea Britanie si, probabil, din lume, care sa-l aiba ca subiect pe Elvis, relateaza presa britanica.
Acum, autoritatile au anuntat ca cele peste
Julie a reusit, conform specialistilor, sa aiba cea mai impresionanta colectie privata din Marea Britanie si, probabil, din lume, care sa-l aiba ca subiect pe Elvis, relateaza presa britanica.
Acum, autoritatile au anuntat ca cele peste opt mii de obiecte adunate de Julie Wall, vor fi scoase la licitatie, pentru ca fanatica a fost condamnata la inchisoare pentru furt. Aceasta a furat aproape un milion de dolari din taxele de parcare pentru a-si "hrani dependenta" de colectibile Elvis. Wall, care lucra la primarie, a fost condamnata la trei ani de inchisoare, iar impresionanta "avere" i-a fost confiscata.
Interesant este totusi ca, de cele mai multe ori, ea nici macar nu a deschis plicurile sau cutiile cu suveniruri Elvis pe care le-a cumparat de-a lungul anilor. "Este cea mai remarcabila colectie pe care am vazut-o vreodata. A venit un camion plin de cutii, care parca nu se mai terminau. Aceasta femeie a fost in posesia celei mai mari colectii Elvis si este evident ca ea achizitiona absolut orice avea legatura cu artistul. A cheltuit, de exemplu, mii de dolari si pe obiecte care nu au nici o valoare, dar, daca vedea numele artistului pe orice, ea cumpara", a declarat James Lewis, patronul casei de licitatii care va organiza vanzarea. Colectia extraordinara a femeii a iesit la lumina anul trecut dupa ce s-a descoperit ca ea a cheltuit toti banii de taxe de parcare ale districtului, timp de zece ani!
Slujba Juliei ii cerea acesteia sa numere si sa stranga banii de la opt parcari din Sleaford, Lincs. Timp de ani de zile, ea a furat din bani pentru a-si achizitiona noi obiecte de colectie.
Toate lucrurile cumparate erau duse imediat in podul casei, pe care l-a amenajat special in acest scop. Ciudat este ca dupa ce le cumpara, nici macar nu le despacheta, doar le depozita in cutii si atat. Din aceasta cauza, acestea s-au umplut de praf si s-au cam degradat.
Zilele trecute, cand specialistii au deschis cutiile, au descoperit o adevarata comoara: mii de inregistrari de la debutul carierei lui Elvis, sute de carti si mii de CD-uri, existand chiar si mai multe versiuni ale aceleiasi inregistrari, diferind doar tara de origine sau limba de pe coperta. In ciuda faptului ca a cheltuit pe colectie aproape un milion de dolari, fanatica nu se va alege cu nici un ban, pentru ca veniturile vor acoperi pagubele.
Specialistii au declarat ca oricum ea a platit mult prea mult pentru diverse obiecte si, fiind cel mai mare colectionar din Marea Britanie, vanzatorii, vazand-o ca nu prea se pricepe, scumpeau toate obiectele, "special pentru ea". "Atat de mult a cumparat Wall, incat odata ce a intrat la puscarie, piata colectibilelor s-a prabusit. Dadea oricat i se cerea pe orice, platea chiar si de zece ori pretul unor CD-uri, desi nu avea nici un motiv sa o faca, valoarea fiind mult mai mica. Achizitiona nu numai obiecte rare, ci si din cele obisnuite, banale, dar care pot avea valoare sentimentala pentru fani. Aceste fenomene, in opinia mea, demonstreaza puterea lui Elvis care este imensa, fascinand si acum, dupa atatia ani, milioane de oameni", a declarat un specialist al casei de licitatii. Pe langa posterele obisnuite, pahare, scrumiere etc. exista totusi in colectia fanei si obiecte fascinante, cum ar fi meniul lui Elvis de la Hotelul International din Las Vegas.
Au mai fost descoperite, de asemenea, si bilete de la un concert al Regelui de la New York, care au fost nefolosite pentru ca artistul a murit cu doar trei zile inainte de eveniment.
La vanzare vor mai fi scoase si afise de cinematograf, un joc mecanic cu imaginea artistului si tot soiul de obiecte care mai de care mai originale. Personalul de la casa de licitatii a muncit cinci luni de zile pentru a sorta intreaga colectie, fiecare obiect fiind catalogat si inventariat.
La licitatie s-au anuntat peste 200 de persoane din intreaga lume, care vor participa fie online, fie personal pentru a putea achizitiona cate un obiect care sa le intregeasca colectiile. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.