PERICOL. Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Irlanda s-a autosesizat cu privire la faptul ca o firma care comercializeaza fulgi de ovaz etichetati drept "fara gluten" nu respecta aceste specificatii. Cantitatea de gluten gasita la analize est
PERICOL. Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Irlanda s-a autosesizat cu privire la faptul ca o firma care comercializeaza fulgi de ovaz etichetati drept "fara gluten" nu respecta aceste specificatii. Cantitatea de gluten gasita la analize este foarte mare. Comisia Codex Alimentarius prevede un standard pentru produsele alimentare fara gluten limitat. Un nivel ridicat de gluten in produsele alimentare reprezinta un risc semnificativ pentru cavitatea abdominala. De asemenea, glutenul este interzis persoanelor care sufera de celiachie.

INVESTIGATII. Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala continua investigatiile in cazurile de botulism inregistrate la persoane din mai multe judete, in cel din Bistrita-Nasaud, rezultatele analizelor de laborator pe probele de alimente fiind negative. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), din probele serologice prelevate de la copilul de 13 ani din Focsani a fost pusa in evidenta prezenta toxinei botulinice de tip B. Pentru cazul barbatului de 45 de ani din Vrancea si a familiei din Galati, analizele serologice pentru confirmarea diagnosticului de botulism nu sunt finalizate. Dupa notificare, Directiile de Sanatate Publica si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea si Galati au demarat imediat ancheta epidemiologica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.