Autoritatile publice din Giurgiu au gasit un nou amplasament pentru viitoarea groapa de gunoi ecologica a judetului, transmite corespondentul Rompres.
Potrivit primarului municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, dupa esecul inregistrat in comuna Fratesti, unde locuitorii s-au opus amplasarii depozitului ecologic, acum exista o propunere pentru amplasarea gropii de gunoi a judetului pe raza comunei Stanesti.
"Pentru acest lucru se va organiza duminica, 17 iunie, o dezbatere publica la Stanesti si speram ca de aceasta data proiectul sa nu mai fie respins si astfel sa putem incepe amenajarea gropii de gunoi ecologice a judetului", a declarat Lucian Iliescu.
Proiectul de amenajare a gropii de gunoi ecologice a judetului este in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro si beneficiaza de finantare europeana. Amenajarea unei gropi de gunoi ecologice in judet este necesara pentru respectarea normelor UE, dar si pentru ca in judet nu exista un astfel de depozit. Groapa de gunoi a municipiului Giurgiu se va inchide, din conditii de mediu, la finalul anului 2007.
Rompres