Unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite, Dubai este un loc al contrastelor fascinante, o combinatie care evidentiaza orasul modern si desertul atemporal, estul si vestul, vechiul si noul.
Strazile Dubaiului sunt cura

Unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite, Dubai este un loc al contrastelor fascinante, o combinatie care evidentiaza orasul modern si desertul atemporal, estul si vestul, vechiul si noul.
Strazile Dubaiului sunt curate si sigure, iar calatorii vor fi cu siguranta fermecati de atmosfera calda si prietenoasa a orasului. Dubai are cate ceva pentru fiecare, de la turistii care pleaca in vacanta pentru a se relaxa, la turisti activi care sunt in cautare de experiente noi si pasionante.
Orasul Dubai are facilitati extraordinare pentru practicarea sporturilor, pentru cumparaturi, servirea mesei si pentru distractii.
Cultura Dubaiului are radacini puternice in traditiile islamice din Arabia. Curtoazia si ospitalitatea sunt printre cele mai apreciate. Si veti fi sigur incarcat de caldura si prietenia adevarata care intampina fiecare vizitator. Socitetatea din Dubai are o mare toleranta pentru stilurile de viata diferite. Strainii sunt liberi sa isi practice religia, cu o discretie rezonabila, imbracamintea este liberala. Femeile nu sunt supuse niciunei discriminari si pot sa conduca si sa mearga neinsotite. In ciuda dezvoltarii economice rapide din ultimii ani, Dubaiul ramane fidel mostenirii sale. Cetatenii se imbraca in costume traditionale si isi acopera capul cu podoabele specifice. Cultura araba si folclorul isi gasesc exprimarea in poezie, dans, cantece si arta traditionala.
Religia islamica este religia oficiala in Emiratele Aarabe Unite. Un numar mare de moschei sunt construite in tot orasul. Alte religii sunt respectate, iar in Dubai sunt si doua biserici crestine: Sfanta Maria romano-catolica si Sfanta Treime inter-denominationala.
Limba oficiala este limba araba, dar engleza este foarte raspandita si inteleasa. Ambele limbi sunt folosite pe scara larga in afaceri si comert.
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar, chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici.

Viata de noapte si locuri unde poti lua masa

Numeroase hoteluri din Dubai au restaurante rafinate care ofera un mic univers al bucatariei mondiale.
Alegerea este nelimitata - din Golf si din Orientul Mijlociu, indiana, thailandeza, filipineza, japoneza, frantuzeasca, italiana, mexicana si multe alte varietati. In afara hotelurilor, Dubai ofera vizitatorilor sai o aventura gastronomica, cu sute de mici localuri unde se poate manca, raspandite in tot orasul. Fast-food-urile variaza de la cateva lanturi internationale la chioscuri "Shawarma" unde se vand felii de miel sau pui la gratar, amestecate cu salata, facute sul intr-o paine arabeasca. Noaptea, Dubai are cate ceva pentru fiecare. Baruri pot fi gasite in toate hotelurile, majoritatea cu muzica live. Alcoolul este disponibil in hoteluri, cluburi, restaurante si baruri. Cu toate acestea, resturantele din afara hotelurilor nu au voie sa serveasca bauturi alcoolice. De asemenea, sunt discoteci si cluburi de noapte arabe. Dubai se afla integrat in circuitul evenimentelor culturale: staruri internationale ale scenei pop, ale operei, muzicii arabe si chiar a teatrului londonez.

Shopping in Dubai

Pentru turisti, una dintre cele mai mari atractii din Dubai sunt cumparaturile. Fiind un port deschis cu taxe de import mici si fara impozitare, orasul ofera oportunitati extraordinare vanatorului de chilipiruri. Majoritatea marilor produse de firma sunt disponibile si de obicei sunt mai ieftine in Dubai decat in tarile de provenienta. Mari complexuri de magazine sunt dispuse convenabil in tot orasul, peretii lor de marmura si aerul conditionat intampina clientul cu o racoare binevenita. Fie ca doriti sa cautati moda frantuzeasca, electronicele japoneze sau accesoriile si incaltamintea italiana, mall-urile din Dubai le au pe toate. Cumparaturile sunt atat recreative cat si profitabile, iar targuielile sunt un lucru comun. Imbracamintea usoara de vara este potrivita in marea majoritate a anului, dar pulovere si jachete pot fi folosite in lunile de iarna, mai ales seara si in desert.

Burj al Arab, una dintre minunile lumii

Burj al Arab este o exceptie in lumea hotelurilor de lux, costul constructiei nu a fost niciodata facut public, iar cel mai scump apartament este cel regal, care costa 28.000 USD/noapte. Pe timpul noptii, iluminarea exterioara se schimba la fiecare 30 minute, oferind un spectacol impresionant.
Hotelul nu are zona de receptie la parter. Fiecare oaspete este intampinat de un director si condus sa completeze documentele de cazare, intr-un birou privat.
Inainte sa intrati in apartament, toate luminile vor fi aprinse, de la tabloul de comanda al etajului, ca o urare de bun venit. Imediat dupa intrarea in apartament, primele informatii vor fi despre functionarea aparaturii si iluminarii sofisticate din apartament. Cel mai mic apartament are 170 mp.
Localizare: pe mare, construit direct pe fundul Golfului Persic, dominand coasta orasului cu inaltimea sa impresionanta, 321 m.
Facilitati camere: AC, birou complet cu laptop, acces Internet, fax, imprimanta & copiator, TV cu plasma, satelit, DVD, seif, jacuzzi, spa, minibar, uscator de par. Accesul in suitele de mare lux se face la receptii private, situate la nivelul fiecarui etaj.
Facilitati hotel: 202 apartamente duplex, 8 restaurante (Al Mahara, Al Muntaha - la 200 m inaltime deasupra Golfului Arab, oferind o priveliste superba asupra insulelor), baruri, piscina, teren de tenis, rent-a-car, limuzina, transfer cu elicopterul, centru de afaceri, sala de conferinta, sala de bal la etajul 27, club de sanatate, magazine de lux, parfumerie, salon de infrumusetare. Platile pentru cheltuielile din timpul sejurului se fac cu credit card (cu limite de credit foarte mari).
O dupa-amiaza la ceaiul servit cu prajituri, delicatese si 1 pahar de sampanie costa de la 82 USD sau 60 USD fara sampanie. Un masaj special Thai, 50 minute, costa 150 USD. Centrul de sanatate Assawan este cel mai luxos loc imaginabil pentru tratamente si intretinere. Politica preturilor este confidentiala - trebuie sa fi fost client.
Rezervarile la exclusivistele restaurante Al Muntaha (in traducere inseamna "cel mai inalt"), aflat la 200 m deasupra Golful Persic, si Al Mahara (se ajunge cu un lift ce simuleaza o calatorie subacvatica cu submarinul) se fac din timp, altfel nu aveti nicio sansa sa vi se ofere accesul in interior.
Al Mahara face parte din primele 10 cele mai frumoase restaurante din lume. Un spectacol culinar, bogat, stralucitor, in exces, se petrece in serile sarbatorii de Ramadan. Mesele de Iftar si Suhour, dupa apusul soarelui, sunt adevarate festine. Merita sa participati macar o data.
Arabii obisnuiesc sa-si invite prietenii si partenerii de afaceri sa participe la masa de Iftar. Nu refuzati niciodata. Iar daca invitatia va fi la Burj al Arab, va fi o seara de neuitat. Vesela, tacamurile, paharele, prezentarea felurilor, servirea sunt regale.
Informeaza www.ultramarine.ro


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.