Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut ieri comisiilor parlamentare de cultura sa-i audieze in aceasta saptamana pe candidatii pentru Consiliul de administratie al TVR si pentru functia de presedinte-director general al televiziuni
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut ieri comisiilor parlamentare de cultura sa-i audieze in aceasta saptamana pe candidatii pentru Consiliul de administratie al TVR si pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice.
Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a facut aceasta precizare dupa sedinta Biroului permanent al Camerei.Potrivit lui Zgonea, candidatii pentru functiile de conducere a TVR ar urma sa fie supusi saptamana viitoare votului plenului Parlamentului. Parlamentul a respins, in luna mai, raportul de activitate al TVR pe anul 2006, ceea ce a dus la demiterea intregului Consiliu de administratie. Presedintele-director general al TVR, Tudor Giurgiu, si-a depus demisia din functie, demisie care urma sa intre in vigoare in 2 iunie. Parlamentul i-a prelungit insa mandatul lui Tudor Giurgiu cu 30 de zile, pentru ca nu toate grupurile parlamentare au reusit sa faca propuneri pentru noul Consiliu de administratie si pentru postul de presedinte-director general.
Angajatii TVR i-au ales saptamana trecuta pe realizatorii de televiziune, Sorin Burtea si Marian Voicu, drept reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie.
PRM a anuntat ca il va propune in noul Consiliu de Administratie al TVR pe Radu Toma ca titular si pe Ciprian Tanasescu, fiul senatorului PRM Dan Claudiu Tanasescu, ca membru supleant.
Conducerea PSD a decis sa-i propuna in CA al TVR pe Alexandru Sassu, Anne Juganaru si Victor Socaciu. Social-democratii au decis, totodata, ca propunerile pentru supleanti sa fie Vasile Arhire, Dumitru Pelican si Lucian Purcareanu.
UDMR il propune ca membru titular in Consiliul de Administratie al TVR pe Stanik Istvan, iar supleant pe Salamon Marton Laszlo.
Liberalii o propun pe Dida Dragan in Consiliul de Administratie al televiziunii publice. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.