Pe tot parcursul vizitei sale, prima a unui lider american in Albania, Bush a fost primit ca un adevarat erou. Strazile din Tirana au fost decorate cu pancarte si afise in care lui Bush i se ura bun venit, iar oamenii purtau tricouri si sepci avand i
Pe tot parcursul vizitei sale, prima a unui lider american in Albania, Bush a fost primit ca un adevarat erou. Strazile din Tirana au fost decorate cu pancarte si afise in care lui Bush i se ura bun venit, iar oamenii purtau tricouri si sepci avand imprimate steagul american. Figura lui Bush apare si pe trei timbre emise de posta albaneza cu prilejul vizitei, iar o strada din centrul Tiranei a fost botezata cu numele lui.


Fushe Kruje, este un orasel cu 23.000 de locuitori la nord de Tirana. Intampinat cu o simpatie pe care rareori are ocazia s-o intalneasca, presedintele american a baut o cafea cu mici intreprinzatori albanezi finantati din fonduri americane, pentru a multumi pentru primirea calduroasa oferita. Patronul cafenelei a lipit pe spatarul scaunului pe care s-a asezat Bush o foaie de hartie pe care scria "Presedintele Bush", devenit loc de venerare, oamenii au facut coada, inca de la primele ore ale diminetii,  pentru a-l atinge.

 a€žNews 24" si a€žTop Channel" - doua televiziuni locale - au difuzat imagini cu Bush care saluta multimea, oamenii ii strangeau mana, i-o sarutau, il mangaiau pe crestet si-i strigau a€žBushi, Bushi". Unuia dintre ei se pare ca mult mai simpatic i-a fost ceasul purtat de presedintele american si a demonstrat ca armata de agenti de securitate face fata cu greu unui exercitiu de dexteritate. Prudentii purtatori de cuvant de la Casa Alba s-au grabit sa spuna ca nu exista dovezi ca Bush si-ar fi pierdut ceasul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.