Politistii de frontiera constanteni au depistat, la 52 de mile marine de Constanta, un pescador turcesc pescuind ilegal rechini si calcani.

Nava de patrulare a Politie de Frontiera a descoperit, luni dimineata, in zona economica excl
Politistii de frontiera constanteni au depistat, la 52 de mile marine de Constanta, un pescador turcesc pescuind ilegal rechini si calcani.

Nava de patrulare a Politie de Frontiera a descoperit, luni dimineata, in zona economica exclusiva a tarii noastre, pescadorul turcesc Senyuller - 1, care a refuzat sa se supuna somatiilor radio, acustice si luminoase. Nici focurile de avertisment nu au oprit nava turceasca, astfel ca politistii de frontiera constanteni au deschis focul. Intii s-au tras focuri de avertisment, vertical, dupa care mitralierele au tras in plin, in pupa si in prova vasului.

Comisarul-sef Adrian Titus Burcea a declarat ca pescadorul turcesc a oprit motoarele in jurul orei 9.00. La bord se aflau noua marinari. In urma controlului efectuat de politistii de frontiera au fost descoperite plase monofilament si mai multi rechini si calcani braconati.

Pescadorul turcesc, escortat de nava de patrulare a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, a fost adus in Portul Constanta pentru efectuarea cercetarilor.

La inceputul acestui an, alte doua pescadoare turcesti care braconau in Marea Neagra au fost retinute de politistii de frontiera. Pentru capturarea vasului E Oculari s-au folosit initial semnale luminoase si sonore. S-a incercat apoi o legatura radio cu vasul turcesc, fara nici un rezultat insa. Nici cartusele trase in aer nu i-au oprit pe turci, astfel ca, intr-un final, politistii au deschis focul in plin, in prova navei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.