Supershow - In aceasta seara, la Polivalenta  Aflati pentru a doua oara in tara noastra, artistii japonezi prezinta un nou show de sunet si lumina, care s-a bucurat de un enorm succes in cele peste 200 de reprezentatii.  Noul spect
Supershow - In aceasta seara, la Polivalenta  Aflati pentru a doua oara in tara noastra, artistii japonezi prezinta un nou show de sunet si lumina, care s-a bucurat de un enorm succes in cele peste 200 de reprezentatii.  Noul spectacol sustinut de tobosarii Yamato, intitulat "Heartbeat" (Bataia inimii) sau "Shin-on" in limba japoneza, este un spectacol de sunet si lumina ce a avut un enorm succes inca de la lansare. Dupa cele 200 de reprezentatii sustinute pana acum, anul acesta sunt preconizate alte 200 de spectacole. Show-ul din aceasta seara incepe la ora 20:00 si asezarea locurilor in Sala Polivalenta a fost facuta in asa fel incat toti spectatorii sa aiba parte de o vizionare perfecta a scenei. Este un show fenomenal, japonezii reusind sa uimeasca audienta cu maiestria lor, chiar si pe cei care nu sunt familiarizati cu instrumentele de percutie. Tobele folosite in concert sunt specifice culturii nipone. Un exemplu ar fi Odaiko, cea mai mare toba utilizata de cei de la Yamato, care masoara 170 de centimetri in diametru, cantareste 450 de kilograme si este facuta din trunchiul unui copac in varsta de 400 de ani(!), fiind postata in mijlocul scenei. Ansamblul Yamato a fost fondat in 1993 de Masa Ogawa, in provincia Nara, leaganul culturii japoneze.  SPECTACOL. Tobosarii din Nara imbina misticismul cu realismul muzicii si dansului japonez, intr-o maniera spectaculoasa si exploziva. Calatoria lor muzicala in jurul lumii a inceput in 1998 si insumeaza peste 1.200 de concerte sustinute in fata a 1,5 milioane de spectatori. Tobosarii niponi sunt foarte rigurosi in pregatirea spectacolelor, au un program foarte strict, cu o alimentatie sanatoasa, respectarea orelor de studiu, a orelor de odihna si zece km de alergare in fiecare zi. Sunt niste profesionisti care uimesc prin ritm, forta lor de concentrare si daruirea din fiecare spectacol.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.