Fondul american de hedging Atticus Capital a preluat actiuni Barclays si exercita presiuni pentru ca banca britanica sa isi retraga oferta de 63 de miliarde de euro, inaintata pentru preluarea grupului olandez ABN Amro, potrivit publicatiei Financial
Fondul american de hedging Atticus Capital a preluat actiuni Barclays si exercita presiuni pentru ca banca britanica sa isi retraga oferta de 63 de miliarde de euro, inaintata pentru preluarea grupului olandez ABN Amro, potrivit publicatiei Financial Times.
Barclays a respins insa sugestia, ca fiind nereprezentativa, in raport cu punctul de vedere al altor actionari, a precizat publicatia, fara sa citeze surse.
Wall Street Journal a relatat ca Atticus considera ca actiunile Barclays sunt subevaluate, iar renuntarea la oferta de preluare a ABN Amro ar determina aprecierea titlurilor bancii britanice.
Reprezentantii Barclays au refuzat luni sa comenteze informatiile. Conducerea ABN Amro a acceptat la sfarsitul lunii aprilie o oferta de preluare din partea Barclays, dar tranzactia s-a complicat, dupa ce un tribunal olandez a blocat vanzarea diviziei americane a grupului olandez, LaSalle Bank, catre Bank of America.
De asemenea, un consortiu condus de Royal Bank of Scotland a anuntat ca este dispus sa plateasca 71 de miliarde de euro pentru preluarea ABN Amro, cea mai mare parte in numerar.
Financial Times a relatat ca mai multi alti actionari ai Barclays au avertizat conducerea bancii sa nu majoreze oferta pentru ABN Amro.
Intr-o scrisoare adresata presedintelui Barclays, Marcus Agius, presedintele si vicepresedintele Atticus Capital, Timothy Barakett si David Slager au afirmat ca oferta de preluare a ABN Amro reprezinta "achizitia unei afaceri inferioare, la un pret exagerat" si ca vor incerca sa convinga si alti actionari in acest sens.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.