Desi leul va inregistra pe termen scurt o evolutie pozitiva, analistii citati de Reuters nu exclud o noua reducere cu 0,25 puncte procentuale a dobanzii de politica monetara, in cadrul Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, ce v
Desi leul va inregistra pe termen scurt o evolutie pozitiva, analistii citati de Reuters nu exclud o noua reducere cu 0,25 puncte procentuale a dobanzii de politica monetara, in cadrul Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, ce va avea loc in data de 25 iunie.
"Perspectiva pe termen scurt a leului este pozitiva, dar nu excludem o noua reducere de catre BNR a dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 7%, la 25 iunie", potrivit unei note adresate clientilor de catre analisti de la CA-IB/Unicredit.
Moneda nationala a revenit luni sub nivelul de 3,28 unitati in raport cu euro in debutul sedintei valutare, dupa deprecierea accelerata de la finele saptamanii trecute, cand cursul de schimb a atins maxime de peste 3,29 lei/euro.
In ceea ce priveste rata inflatiei, aceasta s-a majorat cu 0,64% in luna mai, fata de luna aprilie. Rata anuala a inflatiei a crescut la 3,81%, in principal ca urmare a scumpirii benzinei si a serviciilor, fiind raportata dublarea chiriilor, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica.
Cu toate acestea, analistii sunt de parere ca datele referitoare la inflatie vor avea un impact limitat asupra pietei monetare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.