Ca urmare a evaluarii proiectelor Impact, compania de dezvoltare imobiliara estimeaza ca valoarea sa de piata poate ajunge la 511- 584 milioane, de la circa 259,4 milioane euro, cat inregistreaza in prezent.
Firma de consultanta Osprey Partner
Ca urmare a evaluarii proiectelor Impact, compania de dezvoltare imobiliara estimeaza ca valoarea sa de piata poate ajunge la 511- 584 milioane, de la circa 259,4 milioane euro, cat inregistreaza in prezent.
Firma de consultanta Osprey Partners a evaluat valoarea de piata a Impact Developer&Contractor, folosind metoda actualizarii fluxurilor de lichiditati (Discounted Cash Flow), potrivit unui comunicat, preluat de Mediafax, pe care compania imobiliara l-a transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti. Ca urmare a acestui anunt, in dimineata zilei de vineri, actiunile firmei au fost oprite temporar de la tranzactionare. Pentru a stabili valoarea companiei, analiza a luat in calcul numai proiectele certe, pentru care exista deja terenuri si planuri de dezvoltare pana in anul 2016. "Pentru determinarea valorii, Osprey Partners a avut in vedere atat proiectele in curs cat si proiectele viitoare ale companiei, care se vor dezvolta pe cele trei milioane metri patrati din baza de terenuri a Impact", se arata in comunicat. Impact dezvolta, in prezent, proiecte rezidentiale, cladiri de birouri, spatii comerciale si de servicii, dar si spatii industriale. Cele mai importante proiecte au destinatie rezidentiala si sunt desfasurate pe o suprafata totala de 1,6 milioane mp, urmand, apoi, cladirile de birouri a caror suprafata de constructie este de 300 de mp. La ora actuala, cotatia companiei este de 0,94 lei pe actiune, valoarea sa de piata fiind de 965 de milioane de lei (circa 295,4 milioane de euro).
Compania intentioneaza sa atraga de la actionari fonduri intre 50 milioane euro si 80 milioane euro, din care isi va majora capitalul cu o suma cuprinsa intre 20 milioane de lei si 23,5 milioane de lei, iar primele de emisiune vor fi folosite pentru investitii. In primul trimestru al anului 2007, cifra de afaceri Impact, estimata la 17,3 milioane lei, a scazut cu 5,7% fata de perioada similara a anului precedent, insa profitul net a crescut de sapte ori, ajungand la 2,1 milioane lei. Profitul net al companiei, in primul trimestru din 2005, a inregistrat valoarea de 300.000 lei.
Impact Developer & Contractor S.A. este o societate comerciala pe actiuni, cu capital integral privat, specializata in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare complexe. Compania a fost infiintata in 1991, prin subscriptie publica, iar din anul 1996 este cotata la Bursa Romana de Valori Bucuresti. Activitatea de baza a companiei a fost pana in 1995 inchirierea si mentenanta vilelor de lux din zonele rezidentiale si centrale ale Capitalei. In prezent, principalele categorii de servicii oferite de companie sunt dezvoltarea de proiecte imobiliare complexe: ansambluri de locuinte, cladiri de birouri si spatii destinate comertului sau platforme logistice. In plus, Impact Developer & Contractor S.A. ofera solutii financiare proprii si consultanta de specialitate pentru contractarea imobilelor din oferta de produse a companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.