Lantul de magazine de imbracaminte Tina R va ceda 49% din actiuni unui fond olandez de investitii, Middle Europe Investment, in urma unei operatiuni de majorare de capital pentru care olandezii au alocat trei milioane euro, a anuntat compania romanea
Lantul de magazine de imbracaminte Tina R va ceda 49% din actiuni unui fond olandez de investitii, Middle Europe Investment, in urma unei operatiuni de majorare de capital pentru care olandezii au alocat trei milioane euro, a anuntat compania romaneasca. Tranzactia evalueaza compania la 6,1 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Tina R. In prezent, actionarii principali sunt Jianu Iancu Rares, cu 60%, si Stoica Iulia, cu 39,94%, potrivit datelor Registrului Comertului. Actionarii fondatori ai firmei vor pastra controlul printr-un holding care controleaza 51% din Tina R.
Compania urmareste sa se dezvolte accelerat in urmatorii trei ani, pentru a se lista prin oferta publica la Bursa, a declarat intr-un comunicat Jianu, director general al companiei.
Fondul Middle Europe Opportunity Fund II N.V., administrat de Middle Europe Investment, va face infuzia de capital. MEI este o companie olandeza independenta de administrare a investitiilor, cu o activitate orientata in principal pe Europa Centrala si de Est.
Planurile TinaR vizeaza deschiderea a 30 de magazine, consolidand astfel pozitia de lider in domeniul comertului cu imbracaminte de dama din Romania pentru segmentul de varsta 20-30 ani, potrivit companiei. Proprietarii Tina R au fost asistati de casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii si de casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare. Reteaua de magazine a anuntat in februarie ca mizeaza in acest an pe cresterea cifrei de afaceri la sase milioane de euro, de la patru milioane de euro in 2006, pe fondul deschiderii de noi magazine si al cresterii vanzarilor in locatiile existente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.