Marko Bela a anuntat sambata, la sedinta reunita a Consiliului de Coordonare si Consiliului Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca va renunta la functia de vicepremier pana la sfarsitul lunii iunie. La aceiasi reuniune, Marko Bela a fost man
Marko Bela a anuntat sambata, la sedinta reunita a Consiliului de Coordonare si Consiliului Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca va renunta la functia de vicepremier pana la sfarsitul lunii iunie. La aceiasi reuniune, Marko Bela a fost mandat, sa sesizeze CSM si o serie de foruri europene in legatura cu "abuzurile" procurorilor DNA.
"Pana la finele lunii iunie voi renunta la postul de vicepremier, iar acesta este ultimul meu cuvant. Nu voi abdica maine", a spus Marko Bela. Liderul maghiar a insistat ca trebuie luat in serios dialogul cu bisericile, organizatiile civice de tineret si de intelectuali, aratand ca urmeaza "alegeri importante, care trebuie pregatite temeinic". De altfel, reprezenantii UDMR l-au ales pe Kelemen Hunor presedinte executiv al UDMR. Hunor il inlocuieste astfel pe Takacs Csaba care si-a exprimat anterior dorinta de a se retrage din functie. Pe de alta parte, Consiliul Reprezentantilor Unionali ai UDMR a adoptat o rezolutie prin care il mandateaza pe Marko Bela sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii, dar si Parlamentul European, Partidul Popular European si Forumul Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic. Reprezentantii UDMR au apreciat ca, in ultima perioada, procurorii DNA au abuzat de prerogativele legale, incepand "anchete penale fara nici o baza" impotriva unor deputati si senatori ai Uniunii. Ei au sustinut ca faptele concrete ce constituie obiectul anchetelor fac parte din activitatea politica parlamentara si ca alesii in cauza au incercat doar sa obtina fonduri de la buget in favoarea circumscriptiilor proprii pentru obiective comunitare. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.