Divizia de jocuri de la Sony face reduceri de personal in Statele Unite in incercarea de a-si regasi echilibrul, in conditiile competitiei acerbe pe care o are de infruntat consola Play Station 3.
Sony Computer Entertainment America si-a informat angajatii despre disponibilizari, a anuntat Nanako Kato, purtator de cuvant al diviziei de jocuri din Tokyo. El a adaugat ca inca nu a fost stabilit numarul de posturi care vor fi restructurate.
"Nu este vorba numai despre a concedia oameni, dar si despre a recontura intreaga structura si de a ne reaseza operatiunile in Statele Unite", a spus el.
Cu putin timp in urma, pe cunoscutul blog pentru jocuri video Kotaku au aparut informatii, conform carora intre 80 si 100 de angajati de la sediul din California al companiei au fost concediati inca de miercuri, citandu-l pe unul dintre cei care au ramas fara slujba.
Sony Computer Entertainment a inceput deja sa reduca numarul de lucratori din Europa, pentru a redeveni competitiva si pentru a recupera pierderile inregistrate de divizia de jocuri.
Rivalii de la Nintendo se bucura de vanzari mari ale consolei Wii, care a depasit in Japonia pe parcursul lunii mai, de mai bine de cinci ori, vanzarile PS3, potrivit editurii Enterbrain.
Sony, care trece printr-un proces major de restructurare, a avut asteptari mari de la consola PS3, investind milioane de dolari in dezvoltarea noii tehnologii.