O fraza a mesajului prezidential catre Parlament a bulversat si a incins spiritele: "Criteriile pentru desemnarea unui guvern cu o legitimitate maxima fata de realitatea politica a momentului trebuie sa fie cautate in rezultatul alegerilor parlamentare din 2004 si, de asemenea, a rezultatelor referendumului din 19 mai 2007".
"Blonda" Elena, ascutindu-si ispititor caninii, incearca sa-i seduca pe liberali intoxicand sferele politice cu zvonul ca Traian Basescu ar dori un guvern al Aliantei DA, format din PD, PLD si PNL - fara Tariceanu si Patriciu. Dar "blonda" nu este totusi doar o nevinovata colportoare de biletele roz si mesaje prezidentiale, ci si matroana grupului de interese legitime care-si face rugaciunile in templul de la Golden Blitz. PLD se vrea si el la guvernare alaturi de PD. "Draga Stolo" si grupul sau de "platfomisti", sedusi de Traian Basescu si abandonati de PD dupa iesirea de la guvernare, se vrea bagat din nou in painea guvernarii, pentru ca lipsa de resurse umane si de consistenta politica le asigura fara dubii locuri eligibile in afara viitorului Parlament.
Masina de propaganda si manipulare a serviciilor secrete functioneaza sub "domnia" canibalului politic Basescu, la capacitate maxima, isterizand inclusiv segmente importante ale exilului romanesc, aducandu-le fata in fata intr-un turnir greu de imaginat cu cativa ani in urma.
Exista voci carora simtul realitatii le joaca feste, prezentandu-l pe Traian Basescu drept un animal politic redutabil. Cel care cu sange rece si instinct imbatabil isi lichideaza adversarul. Iar adversarii sai sunt pretutindeni chiar daca in prealabil ei sunt doar pure inventii. Secretul supravietuirii politice a fost si ramane in permanenta pentru Traian Basescu provocarea si mentinerea conflictelor. Istoria milenara a romanilor a intrat intr-o epoca noua, cea a vampirismului politic. Or, un vampir politic nu poate supravietui fara victime.
Cu siguranta, Basescu va intra in istorie ca presedintele care a batut recordul dezbinarii nationale. El l-a depasit pe Ion Iliescu, reusind pe de o parte sa ni-l faca simpatic pe batranul stalinist si, pe de alta, sa calce in picioare constiintele romanilor indiferent unde s-ar afla.
Razboiul pentru supravietuire declansat de vechile structuri s-a acutizat intr-o maniera carnivora, aruncand romanii intr-o degringolada fratricida. Ma intreb cine se va mai incumeta sa se apropie de animalul politic Traian Basescu, ignorand precedentul fostilor aliati tradati, PNTCD, PC, PNL, UDMR? Cine va mai avea curaj sa-i stea alaturi, ca partener politic? Cine mai e amator sa se alieze cu canibalul Basescu?
Intre adevaratii barbati politici, o strangere de mana inseamna mai mult decat orice protocol semnat. Istoria recenta ne-a demonstrat ca orice targuiala politica cu Traian Basescu inseamna acceptul de a intra de bunavoie in panza tesuta cu grija de catre acesta pentru a-si putea anihila ulterior aliatul. Cazut victima paienjenisului basescian realizezi de regula tardiv ca solutia aleasa a fost, din nefericire pentru tine, cea letala.