- Domnule director general, va rugam sa ne vorbiti despre evenimentul care a avut loc saptamana trecuta la societatea dumneavoastraa€¦
- Intr-adevar, la data de 29 mai a avut loc inaugurarea oficiala a Hotelului International, clasificat la trei stele, cel mai modern hotel si simbol al statiunii Baile Felix.
Evenimentul marcheaza finalizarea procesului prin care acest complex turistic si de sanatate, denumit pe buna dreptate a€˛perla turismului balnear romanesc" a fost supus unor ample lucrari de renovare, modernizare si extindere.
La eveniment au participat reprezentanti ai Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, ai pietei de capital, ai unor organizatii profesionale si patronale din turism (OPTBR, ANAT, FPTR), organizatori de conferinte si evenimente, societati colaboratoare, autoritati locale, precum si reprezentanti ai principalilor actionari ai Companiei, societati de investitii financiare. Toti invitatii nostri au beneficiat de o prezentare in extenso a Complexului International, urmata de o vizita a hotelului, a bazei de tratament si a centrului de agrement, a piscinelor exterioare si a restaurantului si s-au declarat de-a dreptul impresionati de cele vazute, de modul cum - conform afirmatiei unui invitat - a€˛un investitor serios aduce o statiune balneara romaneasca in Europa". Trebuie sa va spun ca in cursul saptamanii trecute aceste impresii favorabile s-au concretizat deja in comenzi pentru organizarea la Hotelul International a unor conferinte cu participare internationala.

- In ce a constat investitia in Complexul International?
- Lucrarile de investitii in valoare de circa 10 milioane euro se concretizeaza, in primul rand, in cea mai moderna baza de tratament si wellness dintr-o statiune balneara romaneasca, toate echipamentele medicale, de ultima generatie, fiind furnizate de producatori spanioli si germani, lideri in acest domeniu.
Modernizarea se refera, mai intai, la reproiectarea circuitelor si a fluxurilor din baza de tratament si centrul de welnees, ca si la reechiparea integrala a acestora, valoarea proiectului depasind 1 milion de euro.
Pentru prima data dupa 1990, clientii nostri beneficiaza de efectele curative ale procedurilor de bai si impachetari cu namol, prezente in oferta de servicii medicale a noului complex hotelier si de o piscina interioara de wellness cu apa termala, cu jocuri, paturi de apa si masaj subacval. Pentru toti turistii, o surpriza placuta o constituie cele trei noi piscine in aer liber - de inot, de relaxare si pentru copii - care, impreuna cu cele doua bazine interioare, insumeaza peste 1.500 mp de luciu de apa.
Am proiectat si am realizat un spatiu intim, separat de restul unitatilor vecine, grupat in jurul celor trei piscine, care include zone pentru plaja, agrement, sport si relaxare, baruri si terase si care se completeaza de minune cu parcul care le margineste.

- Cate a€˛stele" are acest nou complex?
- Inca de la darea sa in functiune, din 1978, Hotelul International a fost clasificat la categoria 3 stele, conform normelor legale in vigoare.
Insa, imediat dupa renovare am solicitat autoritatilor competente auditarea noului complex si a dotarilor sale, obtinand un punctaj superior chiar clasificarii de 4 stele. In acest context, societatea noastra a demarat demersurile necesare pentru obtinerea clasificarii de 4 stele pentru Hotelul International.

- Inteleg ca hotelul primeste deja turisti de la inceputul lunii aprilie. Din ce tari provin acestia?
- Da, inca de la inceputul lunii aprilie, hotelul a fost redat in circulatia turistica, primii sai turisti fiind germani. Dar, trebuie sa va spun ca noutatile sezonului 2007 nu se incheie aici: dupa aproape 20 de ani am reusit, in parteneriat cu societatea germana EuroMed, specializata in turism balnear, reluarea zborurilor charter pe ruta Berlin-Oradea, pentru un numar de peste 1300 de turisti, in unsprezece serii, care beneficiaza de sejururi de tratament balnear in hotelurile de trei stele International, Termal si Nufarul. O alta categorie importanta de turisti sunt cei din Israel, pentru care Complexul International este, prin traditie, o destinatie favorita si, bineinteles, turistii romani. De altfel, pentru a atrage categorii cat mai largi de turisti, in acest an complexul functioneaza la tarife preferentiale.

- Ce ne puteti spune despre planurile de viitor ale societatii?
- Redarea in functiune a Complexului International incheie o prima faza din procesul de modernizare a societatii, demarata in 2003 prin modernizarea complexelor Termal si Nufarul. Urmeaza o alta faza, de 2-3 ani, de reabilitare a tuturor hotelurilor din patrimoniu, ca si a structurilor dedicate agrementului, sportului si petrecerii timpului liber.
Astfel, in partea a doua a acestui an sunt programate lucrari pentru modernizarea Complexului Lotus, in vederea unei clasificari superioare, de 3 stele, ca si demararea lucrarilor in vederea construirii unui hotel de 4 stele. Pentru anul viitor va fi dat in lucru proiectul unui complex de 5 stele, cu functiuni de conferinte si spa&wellness, care va fi amplasat in zona centrala a statiunii. Societatea TURISM FELIX, care a derulat in ultimii trei ani un program de investitii semnificative, continua eforturile de modernizare si diversificare ale serviciilor de agrement si divertisment, in primul rand ale celor doua stranduri pe care le detine. In anul 2006, aici s-a realizat si s-a pus in functiune primul aqua-parc dintr-o statiune balneara, constand din cinci piste de tobogane acvatice si mai multe figurine pentru jocuri in bazinul pentru copii. De asemenea, au continuat lucrarile de renovare a Strandului Apollo, unde a fost finalizat in aceasta iarna bazinul exterior si se investeste pentru lucrarile la bazinul interior si zona de agrement si de alimentatie publica aferente. Scopul tuturor acestor proiecte este sa schimbam clientela din statiune, sa dezvoltam partea de agrement, astfel incat Baile Felix sa se transforme intr-un centru de recreere si de prevenire a afectiunilor, iar TURISM FELIX sa devina prima societate din aceasta zona care sa se ridice la standarde europene.
De altfel, SC TURISM FELIX SA, care ocupa pozitia de lider in domeniul balnear romanesc, este si prima astfel de societate care a ajuns la performanta de a fi listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu incepere din luna martie 2007, iar rezultatele inregistrate in cele doua luni vin sa confirme interesul investitorilor pentru aceasta noua prezenta pe piata reglementata.