Capitala a trait la finalul saptamanii trecute efectele unei calduri toride. Lesbiene si homosexuali, travestiti si alti nedefiniti au marsaluit intr-o saracacioasa parada gay. N-au reusit ei, sau ele(!), sa coloreze manifestarea de la Bucuresti cu f
Capitala a trait la finalul saptamanii trecute efectele unei calduri toride. Lesbiene si homosexuali, travestiti si alti nedefiniti au marsaluit intr-o saracacioasa parada gay. N-au reusit ei, sau ele(!), sa coloreze manifestarea de la Bucuresti cu fastul brazilian al unor astfel de evenimente, dar s-au simtit bine impreuna. Armonia de grup, fie el si minoritar, a fost facuta insa tandari de frustrati si de tulburati de tot felul, de neonazisti (mai mult neo decat nazisti), de habotnicii care traiesc din respiratia violenta a dezordinii sociale si naturale. Si pentru ca tot sunt in vacanta, nu au ratat prilejul unei dispute-antrenament nici razboinicii si ultrasii peluzelor. Parteneri pentru amicalul de vacanta le-au fost bugetarii de la politie si de la jandarmerie.  Contributia noastra la spectacolul lumii este deopotriva jenanta si, din pacate, definitorie. Minoritarii, adevaratii minoritari, se salveaza tot mai greu si doar pe cont propriu. Nu pot fi banuiti de un asemenea efort, in nici un fel, majoritarii din fotbal. Suporterii au ales sa se compromita in strada. Patronii se compromit in exercitiul functiunii. Plecarea lui Zicu de la Rapid la Dinamo, via Internazionale, departajeaza majoritatea veleitarilor de minoritatea meseriasilor care-si cunosc interesul. Fratii Becali (Ioan si Victor) au tratat cu Massimo Moratti in interesul fotbalistului si, bineinteles, in interes propriu. Copos s-a simtit inselat. El, tocmai el, cel care declarase ca il iubeste sincer si dezinteresat pe Zicu. Oare sa nu fi aflat George ca sentimentele dauneaza grav in afaceri? Ar fi cazul sa-si aminteasca George Copos ca Rapidul era cat pe-aci sa devina un club bine condus. A ratat ocazia la timp, atunci cand l-a indepartat de la club pe Ioan Becali, inainte ca acesta sa demonstreze ce poate.  S-a inscris la cuvant, pe aceeasi tema, si Marian Iancu. Destulul de la Timisoara declara ca Zicu ar fi castigat mai mult la Politehnica. Greseste domnul Iancu atunci cand considera ca fotbalistul a pierdut foarte multi bani. El nu ia in calcul faptul ca plusul de imagine pe care il ofera clubul Dinamo lui Zicu se poate traduce, in viitor, prin castiguri cu mult mai mari decat cele promise la Timisoara.  Despre oferta facuta fotbalistului de Gigi Becali nu e cazul sa vorbim. Patronul Stelei nu poate fi banuit de intentia aducerii lui Zicu in Ghencea. A vorbit din plictiseala. A vorbit dorind sa mai uite putin de razboiul pe care il duce cu "bagabontii" de suporteri care nu-i recunosc statuia de razboinic al luminii. Ce sa mai discutam? Caldura torida de la Bucuresti e coplesitoare pentru minoritarii majoritari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.