Cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de 473 de milioane lei, cu 27% mai mare față de valoarea de 272 de milioane din anul 2005. De asemenea, numărul de salariați a crescut cu 14% ajungand la 1.100.
La inceputul lunii mai, acționarii Alcatel Romania au aprobat in cadrul adunării generale modificarea denumirii companiei in Alcatel Lucent - Romania, ca urmare a fuziunii dintre Alcatel și Lucent.
La nivel mondial, grupul Alcatel-Lucent a anunțat o pierdere de operare de 244 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, față de un profit de 246 milioane euro in aceeași perioadă a anului trecut, din cauza costurilor fuziunii dintre cele două companii. Grupul a estimat că vanzările globale vor crește cu 10% in al doilea trimestru al anului.
Subsidiara Alcatel din Romania coordonează activitatea grupului in alte zece țări din sud-estul Europei, inclusiv țările balcanice, Grecia și Cipru.
Alcatel-Lucent ocupă locul doi in ierarhia firmelor de telecomunicațiilor la nivel mondial, după compania americană Cisco, plasandu-se, insă, inaintea suedezilor de la Ericcson și a viitoarei societăți formate prin fuziunea grupului finlandez Nokia cu cel german Siemens.