Nunta fastuoasa dintre printesa Majeedah Nuurul Bulqiah si Khairal Khalil s-a incheiat, ieri, in capitala sultanatului Brunei, Bandar Seri Begawan, prin prezentarea cuplului regal poporului, transmite BBC News online. Printesa Majeedah

Nunta fastuoasa dintre printesa Majeedah Nuurul Bulqiah si Khairal Khalil s-a incheiat, ieri, in capitala sultanatului Brunei, Bandar Seri Begawan, prin prezentarea cuplului regal poporului, transmite BBC News online. Printesa Majeedah Nuurul Bulqiah, in varsta de 31 de ani, si Khairal Khalil Princess, in varsta de 32 de ani, si-au rostit joi juramintele de casatorie, duminica acestia celebrandu-l pe tatal miresei, sultanul din Brunei, Hassanal Bulqiah. Cuplul a fost ovationat de mii de persoane in timpul unei procesiuni prin capitala sultanatului, decorata cu afise colorate. Sultanul Hassanal, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, va gazdui azi un banchet fastuos in cinstea mirilor, la palatul sau. Printesa Majeedah lucreaza la departamentul de mediu, parcuri si divertisment din Brunei, in timp ce sotul ei este secretar la cabinetul premierului.
Doua saptamani de ceremonii
Ceremonia de nunta s-a intins pe durata a doua saptamani. Mirii au avut peste 2.000 de invitati in camera tronului din Palatul Regal. Oaspetii la ceremonii au fost gazduiti in cele 1.700 de camere ale palatului. Printre invitati a fost prezent si primul ministru al Malaeziei, Najib Razak.
Incaperea in care a avut loc nunta a fost luminata de douasprezece candelabre din cristal. Printesa purtat pe cap o diadema din aur si diamante, inclusiv buchetul de mireasa fiind o combinatie de flori naturale presarate cu diamante. Pantofii ei, de asemenea, au fost incrustati cu diamante. In capitala regatului, strazile, magazinele si sediile marilor companii au fost acoperite cu bannere, prin care se ureaza cuplului ca mariajul lor sa fie binecuvantat.
Limuzina transformata in caleasca de aur
Tanarul cuplu a defilat, prin capitala Bandar Seri Begawan, intr-o limuzina transformata in caleasca regala aurita, spre bucuria oamenilor iesiti in strada care s-au imbulzit sa-i fotografieze. Sultanul Hassanal spera ca fiica lui sa-i ofere cat mai repede un nepot. Printesa a avut parte de o nunta ca-n povesti, mai frumoasa chiar decat cea a fratelui ei, printul Al-Muhtadee Bulqiah, de 30 de ani, care s-a insurat in 2004 cu Sarah Alleh, o tanara de doar 17 ani din popor. Printesa Majeedah este cea de-a patra fiica dintre cei unsprezece copii ai sultanului.

5.000 de masini in garajul sultanului
Sultanul Bruneiului este renumit datorita pasiunii sale pentru masini, el avand 500 de Rolls-Royce-uri, fiind cea mai mare colectie de acest tip din lume. In garajul lui Hassanal Bulqiah, care la un moment dat a fost cel mai bogat om de pe mapamond, se afla 5.000 de masini, de la modele unice de Ferrari si Bentley, la Porsche si Lamborghini.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.