OLIMPIADA COPIILOR. Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a anuntat ieri ca a deschis o ancheta in legatura cu fabricile ce produc articole cu licenta olimpica, acuzate ca ar fi folosit copii ca forta de munca. Mai multe organiza
OLIMPIADA COPIILOR. Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a anuntat ieri ca a deschis o ancheta in legatura cu fabricile ce produc articole cu licenta olimpica, acuzate ca ar fi folosit copii ca forta de munca. Mai multe organizatii, intre care si Confederatia Internationala a Sindicatelor, au subliniat, intr-un raport publicat duminica, "abuzurile si incalcarile flagrante" ale drepturilor angajatilor din fabricile din China ce furnizeaza articole cu licenta olimpica.

AMENINTARI. Anatoli Antonov, seful delegatiei ruse care participa incepand de azi la reuniunea celor 30 de state semnatare ale Tratatului Fortelor Conventionale in Europa (CFE) de la Viena, a reiterat ieri, a treia oara, ca statul condus de Putin "va suspenda participarea rusa la Tratat". Acest fapt este datorat in parte si amplasarii de baze militare SUA in Romania si in Bulgaria, a mai mentionat Antonov, citat de AFP.
 

ALEGERI. Dupa scrutinul general desfasurat duminica in Belgia, coalitia de centru-stanga de la guvernare a suferit o infrangere dura in fata crestin-democratilor, premierul Guy Verhofstadt anuntandu-si demisia ieri. Locul sau va fi ocupat de Yves Leterme, un politician care este in favoarea unor puteri crescute pentru regiunile belgiene. Flamanzii au votat covarsitor impotriva socialistilor, iar Leterme va trebui sa inceapa negocierile pentru o coalitie de guvernare cu parteneri din regiunea Wallonie, partea francofona a Belgiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.