Fondurile straine au facut achizitii de aproape 36 de milioane de euro, potrivit anunturilor publicate de Bursa de Valori Bucuresti de la inceputul anului. Banca de investitii Morgan Stanley, DWS Investments, membru al grupului Deutsche


Fondurile straine au facut achizitii de aproape 36 de milioane de euro, potrivit anunturilor publicate de Bursa de Valori Bucuresti de la inceputul anului. Banca de investitii Morgan Stanley, DWS Investments, membru al grupului Deutsche Bank, fondul american Julius Baer, fondul olandez MEI pentru Romania si Bulgaria sint citeva nume grele care au intrat pe piata Rasdaq de la inceputul acestui an. Fondul olandez MEI a plasat cei mai multi bani in aceasta perioada. Este vorba de aproape 19,5 milioane de euro. Acesta detine in prezent 5% din Prospectiuni, 6,5% din Mecanica Roates, sub 5% din Armax Gaz, dupa ce avusese o participatie de 6%, peste 10% din Cemacon Zalau si 5,75% din Romcarbon Buzau.

De asemenea, Julius Baer, cel mai mare investitor de portofoliu de la Bursa de Valori, a realizat achizitii in ultimele luni de aproape 9 milioane de lei. Fondul american a cumparat in urma cu doua zile 7,52% din Intercontinental, iar in urma cu o luna, 5,72% din Albalact. Printre cei care au intrat in piata Rasdaq s-au mai numarat renumita banca de investitii Morgan Stanley, care a cumparat initial 6% din Imotrust Arad, insa apoi si-a redus participatia sub 5 procente, precum si fondul de investitii al Deutsche Bank Group care a achizitionat recent 16,1% din Dafora Medias.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.