Bugetul general consolidat a inregistrat, in primele cinci luni ale anului, un excedent de 0,38% din PIB, in urcare cu aproape 0,1 puncte fata de surplusul consemnat in intervalul ianuarie - aprilie, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varu
Bugetul general consolidat a inregistrat, in primele cinci luni ale anului, un excedent de 0,38% din PIB, in urcare cu aproape 0,1 puncte fata de surplusul consemnat in intervalul ianuarie - aprilie, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto), potrivit Mediafax.
"Am avut o discutie cu comisarul european pentru Economie si Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, si, personal, cred ca l-am convins ca avem toate resursele sa nu incalcam tratatul de la Maastricht", a adaugat Vosganian. El va propune astfel diminuarea deficitului bugetar cu 0,4% din PIB, si alocarea unor sume de 0,1% la fondul de rezerva. A mai afirmat, recent, ca rectificarea bugetara din iunie va presupune reducerea unor cheltuieli si compensarea altora prin cresterea veniturilor, astfel incat deficitul bugetar calculat conform standardelor europene ESA sa se incadreze in 2,8% din PIB, fata de 3,2% cat a calculat Comisia Europeana. Pentru acest an, autoritatile de la Bucuresti au stabilit un plafon al deficitului bugetar de cel mult 2,8%. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.