Grupul italian plateste 820 de milioane de lei pentru Electrica Muntenia Sud.

Grupul italian Enel si-a propus sa obtina la Electrica Muntenia Sud, in primii trei ani fiscali dupa preluarea in proprietate a societatii, venituri totale
Grupul italian plateste 820 de milioane de lei pentru Electrica Muntenia Sud.

Grupul italian Enel si-a propus sa obtina la Electrica Muntenia Sud, in primii trei ani fiscali dupa preluarea in proprietate a societatii, venituri totale de 1,4 miliarde de euro, in principal din activitati pe piata reglementata, estimind pentru acelasi interval investitii totale de 220 de milioane de euro.

Planul de investitii este calculat pornind de la data transferului dreptului de proprietate, nu in ani calendaristici.

Veniturile din activitatile reglementate ale societatii sint estimate la 430 de milioane de euro in primul an fiscal si cite 420 de milioane de euro in urmatorii doi ani, conform planului de afaceri al Enel din contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, obtinut de MEDIAFAX.

Veniturile din activitatile nereglementate sint prevazute sa se dubleze pe fondul cresterii portofoliului de clienti eligibili, de la 40 de milioane de euro, in primul an fiscal, la 65 de milioane de euro, in al doilea an, si la 80 de milioane de euro in al treilea an.

Suma totala a veniturilor obtinute din activitatea Electrica Muntenia Sud este prognozata de grupul italian la 470 de milioane de euro in primul an fiscal, la 485 de milioane in anul urmator si la 500 de milioane in ultimul an luat in calcul.

Cantitatea de energie distribuita va creste periodic, proportional cu dezvoltarea economica, de la 4.800 GWh, in primul an fiscal, la 4.900 GWh si, respectiv, la 5.000 GWh.

Cantitatea totala de energie vinduta de Electrica Muntenia Sud clientilor captivi si eligibili va inregistra o usoara scadere inca de la inceputul primilor trei ani fiscali, de la 3.750 GWh la 3.700 GWh, urmare a trecerii unei parti dintre consumatorii eligibili catre alti furnizori.

Grupul italian va plati direct statului 394,8 milioane de euro pentru preluarea a 50% din actiunile Electrica Muntenia Sud si va efectua o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie, prin subscrierea altor actiuni, in suma de 425,2 milioane de euro. Contractul de privatizare va fi semnat azi. Muntenia Sud alimenteaza Bucurestiul si judetul Giurgiu.

Enel detine in Romania alte doua filiale Electrica, Dobrogea si Banat, preluate la pachet in 2004, in urma achizitiei directe a unor pachete de 24,62% din actiunile fiecarei firme si a unei majorari de capital. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 127,4 milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.