Banca Europeana de Investitii nu exclude posibilitatea, pentru urmatorii ani, a unor noi emisiuni de obligatiuni in lei, in Romania, potrivit lui Philippe Maystadt, presedintele institutiei financiare internationale. Momentul lansarii obligatiunilor
Banca Europeana de Investitii nu exclude posibilitatea, pentru urmatorii ani, a unor noi emisiuni de obligatiuni in lei, in Romania, potrivit lui Philippe Maystadt, presedintele institutiei financiare internationale. Momentul lansarii obligatiunilor si valoarea acestora vor fi stabilite in functie de evolutia pietei de capital din Romania. La finele lunii aprilie, BEI a lansat o emisiune de obligatiuni in valoare de 300 de milioane de lei, care a fost intermediata de ABN Amro Securities Romania.
Titlurile au intrat, vineri, la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, intr-o sedinta deschisa de Maystadt, aflat in vizita la Bucuresti. "Banii ii vom pastra in trezorerie. Daca avem oportunitatea sa acordam credite in lei, vom folosi banii pentru diferite proiecte. Depinde de maturitatea proiectelor. Incercam sa raspundem nevoilor investitorilor locali", a spus Maystadt, amintind de o discutie avuta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu accelerarea implementarii unor proiecte.
Titlurile au scadenta la sapte ani, iar dobanda, platibila anual, este de 7%, cu un randament de 6,95%. Obligatiunile au fost puse in vanzare la un pret putin mai mare decat valoarea nominala, respectiv 100,25 lei, fata de 100 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.