Conducerea bancii britanice Barclays este increzatoare in privinta sanselor de a prelua ABN Amro, anticipand ca vanzarea diviziei din SUA a grupului olandez va fi aprobata in final, a declarat vineri presedintele Barclays, Bob Diamond, citat de Reute
Conducerea bancii britanice Barclays este increzatoare in privinta sanselor de a prelua ABN Amro, anticipand ca vanzarea diviziei din SUA a grupului olandez va fi aprobata in final, a declarat vineri presedintele Barclays, Bob Diamond, citat de Reuters. "Am intrat in aceasta tranzactie cu asteptarea ca vom fi capabili sa o finalizam, si ne mentinem convingerea in aceasta privinta", a afirmat Diamond, care mai ocupa functia de director al diviziei de investment banking a Barclays.
Barclays a incheiat un acord de preluare a ABN Amro, cea mai mare banca olandeza, pentru aproximativ 63 miliarde euro, suma platibila sub forma de actiuni, dar un consortiu condus de Royal Bank of Scotland a inaintat, ulterior, o oferta in numerar de 71 miliarde euro.
Achizitia ABN Amro va fi cea mai importanta tranzactie de acest tip realizata vreodata in sectorul bancar, indiferent de numele cumparatorului. Pe de alta parte, propunerea Royal Bank of Scotland este conditionata de anularea vanzarii diviziei americane a ABN Amro, La Salle, catre Bank of America.
O instanta olandeza va decide, la inceputul lunii iulie, daca aceasta tranzactie va putea fi efectuata, iar Diamond anticipeaza ca justitia va permite renuntarea la subsidiara americana a ABN Amro. "Privind din afara, este vorba despre o preluare de 21 miliarde dolari, in numerar, valoare de circa 20 de ori mai mare decat profitul operational", a mai spus oficialul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.