Soldatii britanici si monstrii din "Resistance: Fall of Man" se macelaresc virtual si in catedrala din Manchester. Biserica Anglicana ameninta gigantul Sony cu tribunalul.  
Resistance: Fall of Man este un joc video dezvoltat de Insomniac Games pentru consola PlayStation 3. Un shooter SF despre "extraterestri" si un virus care transforma toate organismele in mutanti. Toata Europa a fost distrusa, singurul punct de rezistenta fiind in Marea Britanie. Americanii trimit un "corp expeditionar" in ajutorul britanicilor. La un moment dat, conflictul aduce in prim-plan spatiul sacramental al catedralei din Manchester. Biserica Anglicana a reactionat si a cerut celor de la Sony sa-si ceara scuze  si sa retraga de pe rafturi jocul vandut pana acum intr-un milion de exemplare. Detaliul incriminat este de o "mare iresponsabilitate", a declarat pentru BBC episcopul de Manchester, reverendul Nigel McCulloch. "Si asta in conditiile in care orasul Manchester se confrunta cu grave probleme din cauza armelor de foc", a adaugat prelatul anglican.  
ViolenTa aduce bani. Decanul catedralei, reverendul Rogers Govender, a aratat ca jocul "submineaza" activitatea bisericii. "Suntem socati sa vedem cum un spatiu al educatiei, al rugaciunii, al culturii este prezentat tinerilor ca o locatie a armelor de foc", a spus decanul. Cei de la Sony Computer Entertainment au replicat, spunand ca jocul nu este bazat pe realitate, e o fantezie, dar sunt dispusi sa discute cu reprezentantii catedralei. Un ONG britanic, format din parinti care si-au pierdut copiii din cauza armelor de foc, a reluat protestele la adresa jocurilor violente.