Cavalerii templieri si sotia presedintelui Traian Basescu i-au adus un ultim omagiu marelui actor.

Mai mult de o mie de oameni s-au strins duminica, emotionati, la Cimitirul Bellu sa-l vada pentru ultima oara pe Adrian Pintea. Nu doar ca l-au aplaudat de cite ori a trecut pe linga ei, dar cei mai curiosi dintre ei s-au suit pe cruci si pe morminte si s-au bodoganit cu vecinii pentru privilegiul de a-i mai arunca o ultima privire.

Click pe foto pentru a mari! Morminte precum cel al lui Ioan Luchian Mihalea, situate aproape de cel pregatit pentru Adrian Pintea, au fost mana cereasca pentru curiosii care n-au prins loc mai in fata, iar acoperisurile cavourilor dimprejur, unghi de filmare perfect pentru ziaristi. Un cuplu tinar a hotarit linga mormint ca e momentul sa dea lectii de decenta celor ce se inghesuiau: „N-ati mai vazut mort pina acum? Duceti-va la teatru, mai sint destui actori in viata pe care sa-i vedeti!".

Limuzina funerara in care se afla Adrian Pintea, insotita de familie, cavaleri templieri ai Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim din care facea parte, admiratori, prieteni si curiosi care nu rateaza nici o inmormintare mare, „ca vezi multe personalitati", a intrat prima data in Cimitirul Bellu, in aripa catolica.

Patru cai, favoritii sai de la Clubul de Echitatie Baneasa, i-au deschis drumul spre biserica. „Pe Duran, cel care a venit liber, fara nici un calaret, l-a incalecat ultima data cind a fost la noi, acum doua saptamini", spune Nelu Szekely, cascador si instructor la Clubul de Echitatie Baneasa. Aici l-a cunoscut si Maria Basescu, care, in momentul in care caii au intrat in cimitir, s-a apropiat de Duran si de Taifun si le-a prins cu lacrimi in ochi panglici negre la capestre. Cit timp l-a asteptat in multime pe Adrian Pintea la capela catolica, Maria Basescu a trecut cu fiica ei Ioana si i-a pus flori la mormint si lui Corneliu Coposu.

Pe drumul spre aripa ortodoxa a Cimitirului Bellu, „parcela artistilor", Adrian Pintea a stirnit rinduri de aplauze de la cei pe linga care trecea pentru ultima data. „Nu-i nimic ca el e catolic si e ingropat in aripa ortodoxa. E o situatie aici, el a fost artist. Noi, in partea catolica, nu avem parcela pentru artisti, nu avem privilegii." Adrian Pintea ii are acum in preajma pe Octavian Cotescu, Birlic, Amza Pellea sau Maria Tanase.