Avocatul Cristian Iordanescu a castigat alegerile sambata, la Palatul Parlamentului, obtinand astfel al doilea mandat consecutiv pentru functia de decan al Baroului Bucuresti, cu 1.181 de sufragii. In cursa pentru sefia avocatilor bucuresteni s-au ma
Avocatul Cristian Iordanescu a castigat alegerile sambata, la Palatul Parlamentului, obtinand astfel al doilea mandat consecutiv pentru functia de decan al Baroului Bucuresti, cu 1.181 de sufragii. In cursa pentru sefia avocatilor bucuresteni s-au mai inscris Ilie Ion Iordachescu, Mircea Stanculescu si Stefan Baranga, acesta din urma a renuntat insa la candidatura in fata Adunarii Generale a Avocatilor.     GRABITI. De precizat ca alegerile si descarcarea de gestiune a fostei conduceri a Baroului Bucuresti s-au putut produce abia la a treia intalnire organizata in acest scop, dupa ce anterior, la 31 martie si 16 aprilie, au raspuns chemarii prea putini avocati pentru ca evenimentele sa poata avea loc in conditiile legii. De data aceasta, dupa cateva ore de asteptare s-au adunat 2.438 de avocati prezenti personal, alti 1.337 fiind reprezentati, potrivit anuntului facut, de avocatul Calin Zamfirescu, membru in prezidiul adunarii. Ordinea de zi a fost inversata, trecandu-se la alegeri, fara prezentarea "darii de seama" a fostei conduceri. Votantii au primit cate cinci buletine de vot pentru alegerea decanului, a Consiliului Baroului, a Comisiei de cenzori, a celei de disciplina, precum si a reprezentantilor pentru Congresul Avocatilor. Intreaga manifestare a fost marcata fie de nerabdarea avocatilor zoriti sa scape de corvoada, fie de lipsa de implicare in modul de desfasurare a lucrarilor. Dezinteresul a dus pana intr-acolo incat la prezentarea raportului de activitate pe anul trecut si la descarcarea de gestiune, din cele trei sali in care s-a desfasurat evenimentul abia de mai puteai descoperi cateva zeci de avocati.     NEMULTUMIRI. Numaratoarea voturilor s-a incheiat duminica dimineata la ora patru, pe locul doi iesind actualul prodecan Mircea Stanculescu, la o distanta de doar 50 de voturi. Au fost discutii si nemultumiri ce ar putea determina un proces pe rolul instantei, deoarece, potrivit avocatului Andrei Savescu, din urne lipseau aproximativ 700 de voturi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.