Nu s-a inghesuit nimeni sa achizitioneze obiectele personale ale controversatului rege al popului.

La 48 de ani, Michael Jackson si-a luat de mult timp la revedere de la lumina reflectoarelor. Dupa ce a revolutionat muzica, estetica si moda, devenind „regele popului" pentru care batalioane intregi de fani lesinau la unison, cariera lui a cunoscut unul dintre cele mai bruste sfirsituri.

Cu atit de multe operatii estetice la activ incit a intrat in folclorul urban, cu nenumarate scandaluri legate de latentele sale pedofilice, Michael Jackson a intrat in dizgratiile publicului si ale presei suspect de repede. Daca in anii ’80-’90, imaginea sa era una de cult, care atragea concursuri de sosii, artistul nu a reusit sa puna la cale un management de cariera prea bun, sfirsind abrupt in postura de sperietoare.

La inceputul acestei saptamini a avut loc o licitatie la care au fost vindute obiecte personale ale superstarului, dar si ale surorilor sale, Janet si La Toya. De la costumul celebru pe care l-a purtat in videoclipul „Thriller" pina la o telegrama primita in 1984 de la Marlon Brando, toate aceste suveniruri au adus incasari de aproape doua milioane de dolari. Desi Michael s-a opus initial acestei licitatii, organizatorii au reusit sa gaseasca argumentul convingator: o parte din banii obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile.

Majoritatea obiectelor au fost vindute la preturi „rezonabile", data fiind devalorizarea imaginii sale. Daca in perioada de apogeu a carierei sale fanii ar fi platit sume astronomice pentru memorabila sa pereche de sosete albe, acum, cind Michael isi consuma „pensionarea" alaturi de copiii sai, nu au dat buzna decit adevaratii pasionati. Faimosul disc de platina, pe care l-a primit pentru hitul sau, „Billie Jean", a fost achizitionat pentru doar 100 de dolari, un adevarat chilipir.

Dat fiind faptul ca, datorita scaderii cotei sale de piata, preturile obiectelor scoase la licitatie s-au mentinut la un nivel acceptabil, evenimentul va fi reluat. La o a doua licitatie se vor vinde, printre altele, inregistrari ale unor piese inedite.

Chiar daca excentricul shock-star a ajuns din nou pe paginile ziarelor prin aceasta serie de licitatii si colectionarii au facut act de prezenta, nimic din toate acestea nu-l mai poate transforma din nou intr-un icon al coolnessului.

Pentru detalii cu privire la vinzarea obiectelor lui Michael Jackson, accesati www.cotidianul.ro/select