Badia Ion Gavrila Ogoranu este prezent de peste zari la targul de carte BookFest prin ultimul volum al epopeei sale "Brazii se frang, dar nu se indoiesc", disponibil la standul Editurii disidentului Victor Frunza. Volumul VII al lucrarii aparute la E
Badia Ion Gavrila Ogoranu este prezent de peste zari la targul de carte BookFest prin ultimul volum al epopeei sale "Brazii se frang, dar nu se indoiesc", disponibil la standul Editurii disidentului Victor Frunza. Volumul VII al lucrarii aparute la Editura Marist din Baia Mare este realizat in colaborare cu Elis Neagoe-Plesa si Liviu Plesa, consilieri ai CNSAS, si prezinta rezistenta anticomunista din Muntii Apuseni. "Jertfa acestor luptatori cu arma in mana, alaturi de rezistenta celor din inchisori, alaturi de rezistenta crestina a preotilor, ierarhilor si mirenilor, a celor din exil, a taranilor in fata colectivizarii, a muncitorilor din Brasov, toate acestea au adunat atata demnitate, incat sa se poata spune ca fata Romaniei a fost spalata de atatea lasitati si tradari, pentru ca romanii sa poata pasi cu fruntea sus pe pamantul pe care il calca", scrie regretatul luptator anticomunist in Cuvantul sau inainte la "Brazii se frang, dar nu se indoiesc". (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.