Consortiul format de grupul austriac Swarco si UTI International a cistigat licitatia pentru proiectul Sistem de Management al Traficului pentru Bucuresti, al carui beneficiar este Primaria Municipiului Bucuresti. Pe 25 mai 2007 a fost semnat contrac
Consortiul format de grupul austriac Swarco si UTI International a cistigat licitatia pentru proiectul Sistem de Management al Traficului pentru Bucuresti, al carui beneficiar este Primaria Municipiului Bucuresti. Pe 25 mai 2007 a fost semnat contractul, valoarea acestuia fiind de 18.500.000 de euro. In cadrul proiectului, consortiul Swarco-UTI va proiecta si va implementa primul Sistem de management al traficului urban din Romania.
Proiectul Sistem de management al traficului pentru Bucuresti face parte din Programul de Dezvoltare a Municipiului Bucuresti 2000-2008, sursele de finantare fiind BERD si fonduri locale.
Scopul acestui sistem este de a optimiza traficul autovehiculelor din Bucuresti, prin realizarea unui sistem de monitorizare si optimizare a 100 de intersectii. In plus, 300 de vehicule prioritare (mijloace de transport in comun, ambulante, masini de pompieri, politie) vor fi dotate cu dispozitive GPS care vor permite prioritizarea accesului in intersectii si eficientizarea activitatii acestora.
Sistemul va beneficia de monitorizarea traficului bucurestean prin intermediul camerelor de luat vederi, optimizandu-se astfel timpii de interventie in cazul unor evenimente rutiere.
La acestea se adauga un Centru de Comanda si Control al Primariei Bucuresti, din care se vor controla de catre operatori cele 3 componente ale sistemului mai sus mentionate, prin intermediul imaginilor din teren si al informatiilor, astfel incat sa aiba loc un management centralizat al tuturor activitatilor de trafic de suprafata din Bucuresti.
Sistemul prezinta beneficii atat pentru autoritati, cat si pentru cetateni, imbunatatirea conditiilor de desfasurare a traficului rutier, reducerea ambuteiajelor, reducerea consumului de combustibil, cresterea sigurantei circulatiei rutiere. Swarco - lider in industria de profil - va furniza automatele de control al traficului, semafoarelor si sistemelor software de control al traficului urban (UTOPIA) si de management al transportului public (FLASH).
Grupul Swarco este dedicat sigurantei rutiere, oferind produse, sisteme, servicii si solutii inovative. Grupul Swarco este constituit din 45 de companii cu sedii in 18 tari si estimeaza in 2007 o cifra de afaceri de peste 320 milioane euro.
Grupul de firme UTI, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 84 milioane euro, si-a largit competentele prin achizitionarea firmei Rasco Traffic - cea mai importanta companie romaneasca in domeniul managementului traficului, numita in prezent UTI Rasco Traffic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.