Propunerile UDMR pentru TVR
UDMR il propune ca membru titular in Consiliul de Administratie al TVR pe Stanik Istvan, a declarat, ieri, deputatul Uniunii Kelemen Hunor, citat de Mediafax. El a precizat ca UDMR il sustine ca supleant in CA al TVR pe Salamon Marton Laszlo. Propunerile UDMR si ale celorlalte partide privind componenta Consiliului de Administratie al TVR urmeaza sa fie depuse, potrivit procedurilor parlamentare, la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Parlamentul a respins raportul SRTv pe anul 2006, ceea ce a condus la demiterea intregului Consiliu de Administratie al TVR. Angajatii TVR i-au ales, saptamana trecuta, pe realizatorii de televiziune Sorin Burtea si Marian Voicu drept reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie. PRM a anuntat ca il va propune pe Radu Toma. Conducerea PSD a decis sa-i propuna in CA al TVR pe Alexandru Sassu, Anne Juganaru si Victor Socaciu. (D.I.)
PC suparat pe liberali
Conservatorii au anuntat ieri ca nu mai sustin Cabinetul Tariceanu, suparati fiind pe liberali ca au votat, alaturi de PD, pentru respingerea proiectului de lege al PC privind programul de solidaritate sociala pentru pensionarii cu venituri reduse. Proiectul a fost respins de Comisia buget-finante din Camera Deputatilor, intrunind doar sapte voturi "pentru", si 12 abtineri din partea PD si PNL. Conservatorii au precizat ca initiativa legislativa "ar fi usurat viata pensionarilor". Drept urmare, PC ii cheama pe toti pensionarii nemultumiti de atitudinea celor 12 parlamentari la o intrunire, duminica 10 iunie, ora 11, la Romexpo, Sala Titulescu. Proiectul de lege prevedea asigurarea unui sprijin financiar pensionarilor care au venituri mai mici decat salariul minim pe economie prin aplicarea unei taxe de solidaritate sociala de 1% din profitul anual. Taxa s-ar fi aplicat agentilor economici cu cifra de afaceri de peste o suta de mii de euro. Initiativa legislativa va intra in dezbaterea plenului Camerei, dar cu aviz negativ din partea Comisiei. (R.I.P.)
Votarea sefului Comisiei SIE, amanata
Alegerea presedintelui Comisiei parlamentare de control al activitatii SIE a fost amanata, parlamentarii prezenti la sedinta comuna de ieri a celor doua Camere fiind prea putini pentru a asigura cvorumul necesar. Alesii ar fi trebuit sa se exprime prin vot secret asupra propunerii PD ca deputatul Cezar Preda sa fie numit membru si, ulterior, presedinte al Comisiei de exercitare a controlului parlamentar asupra SIE. Lipsa de cvorum a determinat suspendarea plenului reunit dupa lectura motiunii de cenzura initiate de PD, astfel incat punctul de pe ordinea de zi la care ar fi trebuit sa se acorde votul asupra alegerii unui nou membru al Comisiei SIE si asupra alegerii presedintelui acesteia se va da la urmatoarea sedinta comuna. (D.I.)