Moda nu se refera doar la haine, pantofi sau la accesorii. Exista o moda pentru tot. De la culoarea parului la virful sireturilor, de la expresii la hobby-uri.

In fiecare zi mai apare o dimensiune esentiala in sfera modei si a vinatul
Moda nu se refera doar la haine, pantofi sau la accesorii. Exista o moda pentru tot. De la culoarea parului la virful sireturilor, de la expresii la hobby-uri.

In fiecare zi mai apare o dimensiune esentiala in sfera modei si a vinatului de trenduri si a te imbraca bine nu mai reprezinta decit un mic detaliu. Eu, personal, am renuntat la pretentia de a fi la moda chiar de la primele lectii. Este destul de greu, in primul rind, sa iti alegi rolul. Adica, OK, trebuie facut ceva cu parul asta, cu stilul, in general, trebuie sa intri in rindul lumii, dar ce sa alegi? Blondul "nevasta de fotbalist" sau mai bine o tunsoare odioasa (dar curajoasa!), care iti permite sa ai in acelasi timp o creasta rosie in virful capului si pletele din clasa a VIII-a atirnind pe umeri? Si aici abia incepe labirintul. In Bucuresti, fiecare dintre aceste stiluri este pus la punct de sute de alte detalii. Spre exemplu, degeaba alegi blondul suprem fara sa il asortezi cu o piele portocalie, miscari lascive si, bineinteles, cu fotbalistul (sau orice tip de surogat) care sa iti mearga alaturi in plimbarea neproductiva prin mall-uri. Iar in cazul tunsorii hibride, cu creasta si plete, nu exista nici o zi, de la orele 18.00 la 21.00, in care sa nu fii prezent in Piata Romana sau pe scari la TNB, unde (surpriza!) vin, cu mic cu mare, toate crestele din oras. Ar mai fi de amintit expresiile obligatorii care intra si ies din sfera "la moda": "LOL!", "OMG!", "gen", "a fi pe trip", "a o arde pe chill", "a sta cool", "a se chillaxa", "a fi hip" etc., care intrerup fara logica aproape fiecare fraza care survoleaza centrul Bucurestiului.

E tot mai greu sa fii la moda (mai ales la 17 ani!). Nu mai este de ajuns sa te imbraci astfel incit sa nu jignesti deceniul in care traiesti sau sa nu violezi codul decentei. Trebuie sa upgradezi si sa personalizezi absolut tot ce tine de tine, inclusiv prietenii, pasiunile, felul de a vorbi. Asta ca sa nu fi catalogat drept "FrAier-gEn".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.