In urmatoarea perioada cel mai mult se va construi in Muntenia, in centrul tarii si in zona Bucuresti-Ilfov.

In primul trimestru al anului au fost eliberate 10.441 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crester
In urmatoarea perioada cel mai mult se va construi in Muntenia, in centrul tarii si in zona Bucuresti-Ilfov.

In primul trimestru al anului au fost eliberate 10.441 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 49,6% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, se arata in cel mai recent raport al Institutului National de Statistica. In acelasi timp, numai in luna martie a acestui an au fost eliberate 4.620 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 45,8% fata de luna februarie a acestui an si cu 38,4% fata de luna martie din anul precedent.

Potrivit datelor INS, in luna martie 2007 au fost eliberate cu 1.283 mai multe autorizatii decit cele inregistrate in aceeasi luna a anului precedent. Astfel, cele mai importante cresteri s-au inregistrat in sudul tarii, in Muntenia, unde s-au eliberat cu 277 mai multe autorizatii ca in aceeasi perioada a anului trecut, numarul total al acestora fiind de 808.

Zona de centru a tarii si Bucuresti -Ilfov au obtinut fiecare cu aproximativ 200 de autorizatii mai mult decit in 2006, ajungind anul acesta la 485, respectiv 600 de autorizatii de constructie.

De asemenea, pentru zona de Nord Est au fost eliberate 864 de autorizatii, cu 180 mai multe in martie 2007 fata de martie 2006. Iar in Oltenia au fost eliberate 381 de autorizatii, cu 163 mai multe fata de luna martie a anului precedent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.