HOTEL IN FLACARI. Un incendiu de proportii a izbucnit ieri la pranz pe Soseaua Vitan - Barzesti din Capitala, intr-un hotel in constructie. Pagubele produse de incendiu la acest hotel, considerat printre cele mai mari din sud-estul Europei, nu sunt inca estimate. Investitia de circa 30 de milioane de euro este in proprietatea grupului Pro Confort detinut de fratii Ionut si Robert Negoita.

15:57 - DOLIU
DECES. Actorul Adrian Pintea a decedat ieri la Spitalul Fundeni, unde fusese internat din cauza unor grave probleme de sanatate.
BISTRITA. Oficiile postale au fost luate cu asalt de sute de elevi dornici sa isi ridice alocatiile inca din prima zi.

16:02 - ACORD
TIMISOARA. Autoritatile locale si reprezentantii Federatiei asociatiilor de locatari au semnat un acord prin care asociatiile de locatari pot renova fatadele blocurilor vechi, fara sa mai astepte autorizatia de construire de la primarie. Masurile vin dupa ce o tanara a murit lovita de o caramida.
SARACIE. Marcajul granitei dintre Romania si Ucraina, in judetul Suceava, nu se mai cunoaste, zona fiind invadata de vegetatia crescuta in ultimii zece ani, din cauza ca primariile nu au fonduri pentru intretinere, a declarat ieri prefectul sucevean, Orest Onofrei.


GALATI - Spitale amendate pentru botulism
Conducerile a doua spitale din municipiul Galati au fost amendate cu cate 200 de lei, ieri, pentru ca au raportat tarziu autoritatilor judetene cazurile suspecte de botulism. "Am decis sa amendam spitalele de Pediatrie si cel de Boli Infectioase pentru neraportarea imediata a primului caz in care a existat suspiciunea de botulism", a declarat pentru corespondentul Mediafax Liliana Moise din cadrul ASP Galati. (Daniel Mihalascu)

REUNIUNE - Apel al PC catre pensionari
Partidul Conservator va organiza maine, 10 iunie, ora 11:00, la Romexpo - sala "Nicolae Titulescu" o reuniune care are ca scop sprijinirea initiativei legislative a PC privind constituirea fondului de solidaritate sociala in favoarea pensionarilor cu venituri reduse. Conservatorii fac apel la toti pensionarii sa fie prezenti la aceasta reuniune pentru a-si exprima opiniile si pentru a semna in favoarea initiativei legislative a PC care va fi supusa votului Camerei Deputatilor martea viitoare. (G.A.)

DOSARUL "GAZETA" - Ziaristii pot lucra din nou impreuna
Magistratii braileni au decis ieri ca ziaristii cercetati in dosarul de santaj "Gazeta" pot lucra din nou impreuna si isi pot recupera o parte din lucrurile ridicate de politisti la perchezitiile de anul trecut, transmite Mediafax. Instanta braileana nu a admis insa anularea interdictiei de a parasi tara pentru jurnalisti si nici masura deblocarii conturilor pentru achitarea salariilor angajatilor din Trustul Gazeta.  Braila-Fostul primar Lungu a decedat Fostul primar al Brailei, Anton Lungu, a decedat ieri la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, transmite Mediafax. Anton Lungu a fost internat in urma cu cinci saptamani la Spitalul de Urgenta din Braila si apoi transferat in Bucuresti. Anton Lungu, 76 de ani, a fost ultimul primsecretar PCR al judetului Braila si a fost ales primar de trei ori in perioada 1994-2004. Lungu va fi inmormantat astazi la ora 12:00 la Cimitirul Sf. Constantin din Braila.

LITORAL - O noua invazie de alge pe plaje
Cantitati impresionante de alge au fost aduse de valuri in ultimele doua zile pe plajele din sudul litoralului romanesc. Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dunarea Litoral (DADL), Catalin Anton, spune ca din primele estimari s-au acumulat aproximativ 4.000 de metri cubi de alge pe plajele de la Costinesti la Vama Veche. Pentru remedierea situatiei au fost convocati toti muncitorii in domeniu din judet. Catalin Anton a mai adaugat ca prioritare la curatat sunt plajele din Costinesti, Eforie Sud sau Olimp. Aceasta e a treia invazie de alge din acest an, dupa cele din aprilie si mai. (Emilia Sava)

BLITZ - Soferii, monitorizati de politisti civili
Politisti civili dotati cu statii si aparate de fotografiat vor monitoriza, de saptamana viitoare, soferii din trafic. Seful Politiei Romane, chestor principal Dan Valentin Fatuloiu, a lansat ieri la Constanta conceptul "Blitz" pentru cresterea sigurantei rutiere si prevenirea accidentelor de circulatie grave. Astfel, in puncte fixe, in special in curbe periculoase, vor sta politisti civili dotati cu aparatura speciala care vor inregistra si fotografia soferii indisciplinati. Ei vor transmite prin statie echipajelor dotate cu radare datele acestora pentru luarea masurilor legale. (Emilia Sava)

PROGRAM NORMAL - Actele de identitate se ridica si astazi
Birourile de Evidenta a Persoanelor din cadrul sectoarelor 1-6 isi vor desfasura astazi activitatea intre orele 08:30 si 16:00, in vederea eliberarii actelor de identitate neridicate si primirii documentelor necesare pentru preschimbarea celor expirate. Pentru elibe-rarea actului de identitate, la implinirea varstei de 14 ani, este necesara prezenta unuia dintre parinti, actul de identitate al acestuia, certificatul de casatorie (respectiv hotararea de divort definitiva si irevocabila), precum si actul cu care acesta face dovada domiciliului. (Monica Andrei Capatos)


E-PROFIL - Salvati Catedrala "Sfantul Iosif"!
Ioan Robu, arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti, face, in emisiunea E-Profil difuzata astazi de Antena 3, la ora 13:10,
o evaluare a actiunilor menite sa salveze Catedrala romano-catolica "Sfantul Iosif" din Bucuresti. In aceeasi emisune, realizatorul Dan Constantin ii intervieveaza pe Adrian Goleanu, directorul general al ROMAVIA, si pe Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC.