Descoperita de ceva vreme de asa numitii "capsunari" - notiune generoasa care a ajuns sa ii defineasca pe mai toti romanii plecati la munca prin Europa - Portugalia are sanse acum sa devina o "tinta" si pentru romanii ramasi acasa, si care nu se incu
Descoperita de ceva vreme de asa numitii "capsunari" - notiune generoasa care a ajuns sa ii defineasca pe mai toti romanii plecati la munca prin Europa - Portugalia are sanse acum sa devina o "tinta" si pentru romanii ramasi acasa, si care nu se incumeta sa exploreze Europa decat in calitate de turisti.
Pana de curand, lipsa unei legaturi aeriene directe intre Bucuresti si Lisabona a facut ca romanii interesati sa viziteze celalalt capat al Europei sa fie destul de putini, majoritatea ramanand descumpaniti de costuri si de dificultatea transportului. Recent insa, Blue Air, companie de transport aerian cu capital integral romanesc, a lansat singura legatura directa pe relatia cu Portugalia, zborurile spre Lisabona avand loc de doua ori pe saptamana cu aeronave Boeing 737. Important este si faptul ca, in anumite conditii, biletele pot fi obtinute la pretul de doar un euro, la care se adauga, evident, taxele. "Cursele se bucura de succes in randul comunitatii romanesti din Portugalia si suntem siguri ca, odata cu intrarea in sezonul vacantelor, se vor dovedi atractive si pentru turistii interesati sa descopere aceasta destinatie", ne-a declarat Florentina Ivan, directorul de Marketing al companiei. Profitand de pozitia sa strategica la extremitatea vestica a Europei, de iesirea la Atlantic, de atractiile turistice unice si de infrastructura excelenta, Lisabona intentioneaza sa devina un centru turistic si de transport de prima marime, exemplul Blue Air fiind urmat si de alte companii aeriene low-cost importante din Europa, care au stabilit in ultima perioada conexiuni cu capitala portugheza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.