Preturile la casele de vacanta din regiunea Vaii Prahovei vor inregistra o crestere moderata in urmatorea perioada, "cu un ritm anual nu mai mare de 10-15%, fata de 15-20%, inregistrat in ultimii ani", se arata intr-un comunicat al Eurisko. Consultantii companiei arata ca principalul motiv pentru scaderea acestui ritm de crestere este reprezentat de faptul ca, "desi cererea pe segmentul locuintelor de vacanta pe Valea Prahovei a fost destul de mare in ultimii ani, oferta de terenuri si de case este inca satisfacatoare". In ceea ce priveste cererea pe acest segment imobiliari, de remarcat este faptul ca solicitarile au venit, in general, din partea categoriilor de populatie cu venituri peste medie, din orasele dezvoltate. Dintre acesti clienti, cea mai mare parte si-au indreptat atentia catre statiuni consacrate, precum Sinaia (Cumpatu si Furnica), Predeal (Cioplea), dar si zona partiilor de schi Azuga si Predeal.
Privitor la preturi, acestea s-au situat anul trecut, pentru locuintele individuale, intre 500 si 800 euro/mp, in functie de finisaje, de dotari si de localizare. Pentru ansamblurile rezidentiale noi (precum Ansamblul Colina Florilor, din Sinaia), preturile s-au incadrat intre 800-1.000 euro/mp, in timp ce, pentru vilele noi, de lux, pretul a ajuns, uneori, chiar si la 1.250-1.300 euro/mp.
In legatura cu directiile de dezvoltare a acestui segment, specialistii Eurisko observa ca in ultimii doi ani au fost demarate mai multe lucrari de constructie de anvergura, oferta nemaiconstand aproape exclusiv in proiecte familiale, in regie proprie. Cat despre potentialul zonei, comunicatul puncteaza: "O locuinta de vacanta la munte poate genera un randament investitional mai mare decat una situata pe litoral, datorita faptului ca timpul anual de ocupare poate fi mai indelungat".